Kétszáz játékperces terhelés a Karnevál Kupán

Megjelent: 2020. augusztus 18.

A Puebla Focisuli történetében először vett részt korosztályos csapatunk debreceni tornán, a mögöttünk hagyott hétvégén a 30. Karnevál Kupán mérettette meg magát U12-es együttesünk. Egy átlagos nyári szombat délelőttön mindössze néhány sportoló kocog a cívisváros atlétikai pályáján, a szomszédos fák árnyékában pedig csendesen meghúzódnak a tinédzserek, akik percekkel később már a kosárpalánkokon gyakorolják a triplákat. Ezúttal azonban három napra fesztiválhangulat költözött az Oláh Gábor utcába, ahol Magyarország legjobb utánpótláscsapatai tették tiszteletüket, hogy eldöntsék, melyikük tart a legelőrébb a fejlődés rögös útján. A házigazda Olasz Focisuli a pandémia ellenére izgalmas kísérőprogramokkal kedveskedett a résztvevő gárdáknak, Babulják Zoltán legényei például péntek délután kipróbálhatták a vadonatúj debreceni strandot, majd közös meccsnézéssel zárták a napot, szombat este pedig nagyerdei kirándulás várt a fiúkra, akik meglepetésként egy-egy gombóc fagylaltot is elnyalhattak.

Nem érdemtelenül, ugyanis kiváló teljesítménnyel rukkolt elő az első versenynapon a Puebla, a fiúk az egy évvel idősebb átlagéletkorú Monortól elszenvedett vereség mellett a Kincsem LSE, valamint a nagy rivális CsHC gárdájával is ikszeltek. Előbbiek ellen a mieink az első félidőben Ferenczi kapufájánál jártak legközelebb a gólhoz, míg a fordulás után Nagy Ábelnek kellett többször is védenie, így a gólnélküli döntetlen igazságosnak mondható. A csepeli rangadón az ellenfél kétszer is vezetett, de Kurucz pontos lövésével, majd Patály hatalmas szabadrúgásgóljával egalizáltunk (2-2). A felsőházba jutáshoz azonban győzelem kellett volna mieinktől, akik így vasárnap a Silver Kupáért léptek pályára, miután két szerzett ponttal csoportmásodikként zártak. A helyosztók napját egy újabb, Kincsem elleni 0-0-val indítottuk, majd az Olasz Focisuli túlkoros leánycsapatával is összecsaptunk, s bár Ferenczi Máté góljával mi vezettünk, végül az ellenfél ünnepelhetett. Zárásként a Monor ellen nem volt esélye a Pueblának, amely így cserejátékos nélkül felállva a hatodik helyen zárta a rájátszást Debrecenben. A gyermekek fejlődése szempontjából rendkívül sikeres tornát Babulják Zoltán értékelte.

Babulják Zoltán, vezetőedző: Ez a debreceni hétvége kiválóan szolgálta a felkészülésünket, s több új játékost is láthattam testközelből a Puebla színeiben. Jelentős terhelést kaptak a játékosok, hiszen csere nélkül játszottunk hat mérkőzést, ami egészen pontosan százkilencvennyolc perc tiszta játékidőt nyújtott a gyerekeknek. Becsületükre legyen mondva, mindenki odatette magát, az első napon különösen frissek voltunk, s csak az idősebb korosztályú csapat focizott le bennünket a pályáról. A Kincsem elleni két mérkőzést végig uraltuk, de gólt nem sikerült szereznünk, a helyzetek kihasználatlanul maradtak. A csepeli derbin öröm volt látni, hogy mennyire együtt volt a társaság, küzdöttek, hajtottak egymásért a fiúk, és nem ismertek elveszett labdát. Vasárnap már kiütközött a fáradtság, egy döntetlennel és két vereséggel zártunk, ám így is elmondható hogy remekül szerepelt a csapatunk, mert ebben a korban még nem az eredmény számít, a mérkőzésről mérkőzésre való fejlődésnél nincs fontosabb. E tekintetben folyamatosan javulunk, s már Debrecenben voltak tudatos helyezkedéseink, passzaink. A játékosoknak gratulálok, a helyszínen vagy online szurkoló híveinknek pedig köszönjük a biztatást!