BLSZ II: A stabilitás lehet a kulcs

Megjelent: 2024. január 30.

Folytatjuk idényértékelésünket a BLSZ II-es csapattal, amely öt döntetlent is játszott az ősszel, és a kilencedik helyen telel.

Soha rosszabb kezdést! Berúgta az ajtót a BLSZ II-es bajnokságban első számú felnőttcsapatunk, amely a szezon első tétmérkőzését 5–2-re nyerte meg a Pénzügyőr II ellen. Noha a nyitányon csak sejteni lehetett az erőviszonyokat, az ellenfél játékerejét látva azért valószínű volt, hogy sokat érhet a bravúr – nos, a PSE a harmadik helyen telel, és a mieinken kívül csak két együttes tudta legyőzni az ősszel. A győztes rajt után értékes pontszerzés következett a szintén az élmezőnyhöz tartozó RKSK otthonában, a téli éllovas Budait viszont nem sikerült megszorongatni. A nagy pofon után hasonlóan nagy siker következett, ötöt gurítottunk idegenben a Budatéténynek, majd a Hidegkúttal négy-, a KISE-vel hat-, a Standdal kétgólos döntetlent játszottunk.

Na, igen, a döntetlenek… Volt belőlük öt is a tavaszi idényben, ha ezek közül néhány mérkőzésen egy helyett három pontot szerzünk, a kilencedik helyett akár az ötödik helyről is várhatnánk a folytatást. A legjobban a Hidegkút és a KISE elleni iksz fájhat, mindkét ellenfelünk a raádásban egyenlített, utóbbi ráadásul kétgólos hátrányt dolgozott le. A Stand és a BEAC elleni találkozón is a rivális tudott egalizálni, az RKSK ellen viszont a mieink álltak fel kétgólos hátrányból. Az idény második felében már kevesebb volt a remi, helyette viszont hullámzóvá vált a gárda teljesítménye, egy-egy jól sikerükt mérkőzést gyengébb teljesítmény követett. A Nimródot és a Csepelt legyőztük, Kelentől, a Flottától és a Közterülettől kikaptunk, így 13 forduló után 17 ponttal kilencedik a tabellán a Puebla.

A védekezésre sem lehetett különösebb panasz, mégis csatárteljesítményt emelhetünk ki, Tóth Artúr ugyanis 17 góljával vezeti a bajnokság góllövőlistáját. Nagy siker lenne, ha megnyerné a mesterlövészek különversenyét, de alighanem ő is jobban szeretné, ha csapatunk tavasszal felzárkózna a közvetlen élmezőnyhöz – ehhez a stabilitás lehet a kulcs.

Az idény…

…csúcspontja: kétgólos hátrányból egyenlítettünk az RKSK otthonában

…csalódása: az utolsó utáni pillanatban kaptunk gólt a Hidegkúttól

Helyezés 13 forduló után: 9., 17 pont (4 győzelem, 4 döntetlen, 4 vereség), 29 rúgott és 31 kapott gól

A tavaszi nyitány: Pénzügyőr SE–Puebla FS, március 2.