U14: Már a dobogó sem elérhetetlen

Megjelent: 2024. március 1.

A fantasztikus őszi menetelés után tavasszal is a győztes úton maradna a bajnokságban negyedik helyen álló U14-es csapatunk, amelyre az egyik legnehezebb erőpróba éppen a nyitányon vár.

Idényértékelő sorozatunk utolsó részében az U14-esek őszi bajnoki szereplését foglaljuk össze – hálás feladat, elvégre a srácok rengeteg szép pillanatot okoztak a Puebla-szurkolóknak. Pedig az első két forduló után nem úgy nézett ki, hogy diadalmenet lesz a szezon, ugyanis kellett idő ahhoz, hogy összeálljon a mieink játéka, a Hidegkúttól és a Goldballtól is nagy különbségű vereséget szenvedtünk. Mint később kiderült, a rögtön a legerősebb vetélytársakkal közül kettővel találkoztunk, mindkét együttes a dobogón telel. A rossz kezdés után nagyon jót tett a lelkeknek a Gyál elleni fölényes győzelem, ráadásul nemcsak a 7–1-es sikernek örülhetett a szakmai stáb, hanem a mutatott játéknak is, márpedig ebben a korosztályban kétségkívül ez a legfontosabb. Átszakadt a gát, a Kelennek 11-et gurítottunk, az Ócsát is kapott gól nélkül győztük le, és bár a Kastélydombtól 8–4-es vereséget szenvedtünk, egyáltalán nem vallottunk szégyent. Támadásban hatékonyan, gördülékenyen futballoztunk, a mieinknél csak a Hidegkút lőtt több gólt a listavezetőnek.

Október végén, november elején 5–2-es meccsek következtek, előbb a Testvériséget, majd a Pestszentimrét győztük le ilyen arányban, majd úgy vertük meg 1–0-ra az RKSK-t, hogy temérdek helyzetet kialakítottunk, de csak egyet tudtunk értékesíteni. Az ilyen mérkőzéseket is meg kell nyerni, és ebben is rengeteget fejlődött U14-es csapatunk, amely rendkívül szervezetten játszott az ősszel, elöl pedig a 22 gólos Babalola Tolani tolta a gárda szekerét. Az utolsó találkozón nehéz dolgunk volt a középmezőnyhöz tartozó Mészöly otthonában, ám 3–3 után csak a mieink találtak be, így Babulják Zoltán és Jóni Norbert együttese sorozatban négy győzelemmel zárta az őszi idényt.

Hasonlóan folytatná a tavaszit is, csakhogy az első két meccsen ismét a Hidegkút és a Goldball jön szembe, reálisan nézve mindkét csapat ellen bravúr lenne a pontszerzés. Nem elérhetetlen a dobogó, de akkor sem lehetünk majd elégedetlenek, ha május végéig megőrizzük a negyedik helyünket.

Az idény…

…csúcspontja: 7–1-es győzelem a Gyál ellen, Babalola mesterhármasával

…csalódása:

Helyezés 10 forduló után: 4., 21 pont (7 győzelem, 0 döntetlen, 3 vereség), 44 rúgott és 34 kapott gól

A tavaszi nyitány: Hidegkúti SC–Puebla FS, március 3. 15:00