BLSZ IV: Még több van a csapatban

Megjelent: 2024. január 18.

Idényértékelő sorozatunk első részében BLSZ IV-es felnőttcsapatunk őszi szereplését vesszük górcső alá – a Puebla II a kilencedik helyről várja a tavaszi folytatást.

Felemás őszön van túl BLSZ IV-es csapatunk, amely nagy célokkal vágott neki a bajnokságnak, ám az eredmények nem mindig tükrözték a játék képét, és azt a fejlődést, amin az elmúlt hónapokban keresztülment a gárda. Nehezen kezdődött a szezon, az első győzelemre hét fordulót kellett várni, pedig már addig is jócskán voltak biztató jelek. A Róna elleni nagy pofonból hamar felálltak a mieink, a Hungarian Talents ellen előnyről kaptak ki 2–1-re, míg a Városgazdával kétgólos hátrányból felállva játszottak 3–3-as döntetlent, majd a KISE otthonában is ikszeltek. Az első hazai mérkőzéshez hasonló forgatókönyve volt a BAK II elleni találkozónak, a szünetben még a Puebla II állt jobban, de a végén sajnos a rivális örülhetett. Az éllovas ESMTK II otthonában nem volt esély, de már látszott, hogy egyre jobban összeáll a támadójátékunk, csak a befejezésekbe csúszik hiba.

Aztán átszakadt a gát! Október közepén, egy nappal az Októberi Futballfeszitvál előtt jött az első győzelem, csapatunk elképesztő mérkőzésen Nagy Márk három és Knapp Zoltán két góljával 5–3-ra nyert a Zuglói Kinizsi ellen. A BME ellen ismét a kihagyott helyzetek miatt bosszankodhattunk (0–2), de egy hétre rá nem adtunk esélyt a Piramis Pestszentlőrincnek, idegenben 4–1-re nyertük meg a dél-pesti derbit. A következő ellenfél ismét egy élcsapat volt, a TFSE II gólt sem kapva robogott át a mieinken, az őszi zárás viszont nem is sikerülhetett volna jobban: 3–0 a La Strada, majd Knapp-duplával 2–1 a Közterület II ellen a Goldball Parkban. Apropó, Knapp: kiváló játékosunk nyolc góljával vezeti a házi góllövőlistát, rajta kívül elsősorban a hétgólos Nagy Márk jeleskedett a befejezésekben, de mindenki kivette a részét a „melóból”.

Összességében nem zárt rossz félévet második számú együttesünk, de a jelek szerint még több van a csapatban – a srácok azon vannak, hogy tavasszal ki is hozzák magukból.

Az idény…

…csúcspontja: magabiztos győzelem az élmezőnybe vágyó La Strada ellen

…csalódása: bravúr helyett pont nélkül maradtunk a Hungarian Talents ellen

Helyezés 12 forduló után: 9., 14 pont (4 győzelem, 2 döntetlen, 6 vereség), 22 rúgott és 36 kapott gól

A tavaszi nyitány: Puebla FS II–Róna SC, március 2.