U14: elképesztő sorozat, nyolcból hét győzelem

Megjelent: 2019. november 4.

A tavalyi tanulóév után idén már vérmesebb reményekkel vágott neki a Puebla Focisuli U14-es csapata a Budapest Bajnokság küzdelmeinek, arra azonban talán a legelvakultabb fanatikusok sem számítottak, hogy Babulják Zoltán hét mérkőzés után hat győzelemmel a háta mögött várja majd az Ikarus BSE elleni ütközetet. A fiúk azonban hatalmasat mentek ősszel, így a jó erőkből álló Ikarus ellen is esélyesként léphettek pályára vasárnap délután Mátyásföldön.

A papírformának megfelelően a mieink kezdték jobban a találkozót, s alig öt perc elteltével Babulják Márk góljával előnybe is került a Puebla. A kiváló talajú pályán remek iramban zajlott a mérkőzés, s a vendégszurkolók örömmel konstatálhatták, hogy zömmel az történt a játéktéren, amit csapatunk eltervezett. Az első félidő végén több nagy helyzetig is eljutottak a mieink, s ezek közül egyet Babulják gólra is váltott, így megnyugtató, kétgólos előnnyel vonulhattunk szünetre.

A fordulás után alig három perc leforgása alatt eldőlt a mérkőzés: Babulják megszerezte harmadik találatát (ezzel vezeti a góllövőlistát), majd Temesvári is beköszönt. A hajrá már a hazaiakról szólt, akik Gulyás és Melovics révén kozmetikáztak az eredményen, míg a túloldalon Varga Bence számos nagy védéssel jelentkezett, így végül 4-2-es Puebla-sikerrel zárult a találkozó. Csapatunk így nyolc mérkőzés után hét győzelemmel áll, s a mezőny erősségét jelzi, hogy jelenleg ez a negyedik helyre elég. Az igazi rangadók azonban csak most következnek, ugyanis a három dobogós ellen lép majd pályára együttesünk, elsőként november 10-én, 10 órától az Újpesti Haladás ellen. A rangadóról kiemelt jelentősége miatt élő közvetítéssel jelentkezünk majd Facebook-oldalunkon. Hajrá, Puebla!

BLSZ U14, 2. csoport
10. forduló
Ikarus BSE – Puebla 13 FC 2 – 4 (0 – 2)

Gólszerző: Gulyás (57′), Melovics (69′), ill. Babulják (5′, 19′, 35′), Temesvári (38′)
Papírgyári pálya, 60 néző. Vezette: Dézsi

Babulják Zoltán, vezetőedző: Összességében jól játszottunk egy kiváló csapat ellen. Hatékonyabb helyzetkihasználással nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna, de nem vagyunk telhetetlenek, örülünk a sikernek. Jó formában van a csapat, de nem dőlhetünk hátra, hiszen a rangadók még csak ezután következnek.

Ismét mosolygósan hagyhatták el a pályát a mieink