Szuperszombat és veretlen hétvége

Megjelent: 2023. szeptember 25.

Iskolajátékkal aratott fölényes győzelmet U14-es csapatunk, magabiztosan nyertek a BLSZ II-es felnőttek is, míg BLSZ IV-es együttesünk kétgólos hátrányból felállva mentett pontot a hétvégén.

A forduló mérkőzése:

Lendületből érkezett a Kelen Talents elleni mérkőzésre U14-es csapatunk, amely két vereség után az előző fordulóban megszerezte első győzelmét, 7–1-re nyert hazai környezetben a Gyál ellen. Babulják Zoltán együttese ott folytatta, ahol egy hete abbahagyta, gyors támadásokat vezetve hamar előnybe került, Tóth Soma után ráadásul Tóth Mátyás is betalált. Az első negyedóra végén már három volt közte, gólgyárosunk, Babalola Tolani volt eredményes, és a folytatásban sem hagyott alább a nyomás, Tóth Soma duplázott.

A Puebla szervezettségét mutatja, hogy hiába próbálkozott becsülettel a Kelen Talents, a második félidőben sem tudta feltörni a reteszt. Nem úgy a mieink! Babalola újabb két gólja között Patály Roland is bevette a házigazda kapuját, ezzel már 7–0-ra vezettünk – az utolsó öt percre pedig egyszerűen nincsenek jelzők… Futószalagon érkeztek a Pueblás találatok, Páder Bálintét két Babalola-gól követte, míg a pontot az i-re Tóth Mátyás tette fel, beállítva a 11–0-s végeredményt.

BLSZ U14, 2. csoport, 4. forduló
Kelen Talents–Puebla FS 0–11 (0–4)
Gólszerző:
 Tóth S. (8., 25.), Tóth M. (12., 69.), Babalola Tolani (15., 41., 55., 66., 67.), Patály (53.), Páder (65.)

Ez történt még a hétvégén:

  • A gól nélküli első félidő után gálázott BLSZ II-es csapatunk a Budatétény otthonában. A gólgyártást Sallay Balázs kezdte meg a 48. percben, majd a következő támadásból Váradi Norbert duplázta meg előnyünket. Kisvártatva Tóth Artúr tolta meg a Puebla szekerét, aki gyors egymásutánban két gólt is szerzett, és bár a hazaiak szépítettek, nem volt benne a játékban, hogy visszajöjjenek a mérkőzésbe. A mieink hátul fegyelmezettek maradtak, Morvay Bátor pedig szépségdíjas szabadrúgásgóllal beállította az 5–1-es végeredményt.
  • Két vereséggel a háta mögött várta vasárnapi bajnokiját BLSZ IV-es együttesünk, amely alig tíz perc leforgása alatt kétgólos hátrányba került a Városgazda II ellen. Csapatunk nem riadt meg a kihívástól, nagy erőket mozgósított a szépítés érdekében, ami még a szünet előtt összejött Knapp Zoltán góljával, de a Városgazda visszaállította a különbséget. A második játékrészben sok helyzetet alakított ki a Puebla, Nagy Márk közelebb hozta a mieinket, a 82. percben pedig Jóni Norbert megmentett egy pontot, 3–3-as döntetlennel zárult a találkozó.
  • Bemutatkozott az NB III-ban egykori növendékünk, Babulják Márk, aki 85 percet játszott a Honvéd-MFA II-ben a Békéscsaba ellen.