Iksz a derbin, kiütés a Merkapt otthonában

Megjelent: 2021. május 9.

Ezen a hétvégén sem találtak legyőzőre a Puebla csapatai, a felnőttek döntetlent játszottak a csepeli derbin, az U14-esek gólrekordot döntöttek a Merkapt Sportközpontban, míg a legkisebbek hosszú kihagyás után ismét a Bozsik Fesztiválon villogtak.

Ádáz harcot vív a feljutásért a budapesti harmadosztályban szereplő felnőttcsapatunk, amely szombat kora délután egy közvetlen riválissal, a Csepel UP SE gárdájával találkozott a Papírgyári Arénában. A szurkolók visszatérhettek a lelátóra, az utánpótláskorú növendékeink dobszóval biztatták a nagyokat, s a Puebla Tv is élőben mutatta a csepeli derbit, online közel félezren néztek bele a közvetítésbe.

Valódi hideg zuhannyal indult a rangadó, hiszen nem telt el fél perc, amikor egy eladott labdára lecsaptak a vendégek, majd a beívelést követően a hosszún érkező Györkei Sándor vezetést szerzett riválisunknak. Nem sokkal később megduplázhatta volna előnyét a CSUSE, ám a helyzet kimaradt, egy védelmi megingást kihasználva pedig a 8. percben egalizáltunk, Sárközy labdaszerzését követően Tápi Tamás gurított a jobb alsó sarokba. A viharos kezdést követően mindkét csapat igyekezett lassítani játékát, a Puebla védői senkitől sem zavartatva adogathattak saját térfelük közepén, míg a vendégek elsősorban Mercz Mihályt keresték a hosszú indításokkal, de jól zártuk le a területeket. A félidő derekán Györkei lódult meg, majd centerezett, de Horváth Ákos közvetlen közelről a kapu fölé bombázott, majd a szünet előtt Nagy Ákos mutatott be fontos védést, így döntetlen állásnál fordultak a felek.

A második játékrészre visszaesett az iram és a színvonal is, elsősorban a mezőnyben birkóztak a felek, a két tizenhatos között zajlott a játék. Hazai részről Sárközy és Karacs próbálta a széleken megbontani a védelmet, de az utolsó átadásokba rendre hiba csúszott, a labdabirtoklási fölény ellenére a CSUSE nagyon ügyelt a stabil védekezésre. Éppen ezért kevés helyzetet láthattunk, de a támadók kvalitásait ismerve izgalmas hajrának néztünk elébe, ugyanis mindkét csapat képes lehetett a váratlan húzásokra. A mérkőzés legnagyobb védésére a 89. percig kellett várni, ekkor a tizenhatos előteréből végezhettek el szabadrúgást a vendégek, de Nagy Ákos látványos robinzonáddal kitornázta a labdát a léc alól, megmentve ezzel az egyik pontot csapatának. A döntetlen nem jó, ám nem is rossz eredmény, roppant izgalmas hajrá várható a feljutást érő helyekért.

Puebla FS TFC – Csepel UP SE 1–1 (1–1)

Puebla: Nagy Á. – Dreiszker, Sztankó (Szabó Á., 80.), Csuka, Ábráhám T., Némethy, Sárközy, Dankó (Fehérvári, 80.), Karacs, Morvay, Tápi (Nagy G., 68.)

Vezetőedző: Eszes László

Gólszerzők: Tápi 8., ill. Györkei 1.


Vasárnap délelőtt U14-es csapatunk is tévés mérkőzést játszott, fiataljaink a Merkapt otthonában vendégszerepeltek. Jó formában várhattuk a találkozót, a legutóbbi négy mérkőzésünkön ugyanis öt pontot szereztünk, a Gerrzo elleni döntetlen pedig bravúrszámba menő eredmény volt. Ezúttal a három pontért léptünk pályára, ősszel ugyanis ötgólos győzelmet arattunk riválisunk felett.

A felnőttek mérkőzésével ellentétben nem kapott, hanem rúgott gólt hozott az első perc, Attila lőtte ki a jobb felső sarkot, ezzel vezetést szerezve a Pueblának. Nem sokkal később Kurucz Roland is betalált, majd Gulyás József fejese csattant a keresztlécen. Gulyás egy szép támadás végén a kaput is bevette, s kisvártatva Hanyecz Ádám is beköszönt, egy látványos cselsorozatot követően. Negyedóra elteltével már néggyel vezettek a mieink, de a Merkapt nem adta fel, s a félidő végén Máthé Boldizsár szólógóljával szépített.

A fordulás után kis híján tovább zárkózott a házigazda, de Virágh Álmos ziccert védett. A túloldalon Kovács Krisztián karrierje legfurcsább gólját szerezte, miután a cserekapus, Gyetvai Mihály a játékban lévő labdát letette maga elé, de a bíró nem ítélt szabadrúgást a lesállás miatt, Kovács pedig elcsente a játékszert, s az üres kapuba gurított. Kiválóságunk egy percre rá ismét beköszönt, majd Takács Dénes lőtte ki a bal alsót, ezzel hatgólosra növelve előnyünket. A 8–1-es végeredményt Hanyecz Ádám állította be a lefújás előtt, U14-es csapatunk kiütéssel győzte le a Merkaptot. 

Merkapt SE – Puebla FS TFC 1–8 (0–4)

Puebla: Virágh – Szikra, Kurucz, Hanyecz, Gulyás, Kovács K., Attia, Stiller, Banner S.

Cserék: Kerepesi, Takács D., Vass D., Banner L., Nagy Á.

Vezetőedző: Babulják Zoltán

Gólszerzők: Máthé 35., ill. Attia 1., Kurucz 7., Gulyás 13., Hanyecz 16., 70., Kovács K. 48., 49., Takács D. 51.


Nem csupán a nagypályás bajnokságok folytatódtak, végre a Bozsik Programba is visszatért az élet, szombaton a Zodony utcában vehettek részt színvonalas fesztiválon fiataljaink. Az U7-esek és az U9-esek egyaránt kitettek magukért, utóbbiak nem találtak legyőzőre, míg előbbiek szép cselekkel és gólokkal mattolták ellenfeleiket. Ezúton is gratulálunk a Pueblás legényeknek!