Győzelmek kapott gól nélkül

Megjelent: 2023. március 19.

Ragyogóan indult a szombati focidömping, U14-es csapatunk és BLSZ IV-es együttesünk is begyűjtötte a három pontot hazai pályán, a BLSZ II-es felnőttek azonban hatalmas csatában egygólos vereséget szenvedtek a tabellán második Flottától.

Ideális tavaszi futballidőben kezdődött el a bajnokság tavaszi idénye U14-es csapatunknak, amely szombat délelőtt a CsHC gárdáját látta vendégül a Papírgyári pályán. Ugyan a rivális (jóval erősebb felállásban) ősszel sima győzelmet aratott a mieink felett, ezúttal már az első percektől a Puebla akarata érvényesült, Babalola Tolani fejesével pedig a vezetést is hamar megszereztük. A csepeliek küzdöttek, hajtottak, de olykor hosszú percekig beszorultak saját kapujuk előterébe, Babalola pedig kisvártatva megduplázta saját maga és csapata góljainak számát. Az első félidőt egy kitűnő szabadrúgás-kombináció zárta le, amely végén Patály Roland lőtt közelről a kapuba, így a szünetben hárommal vezettek a mieink. Fordulás után a CsHC előtt is adódtak szépítési lehetőségek, de kapusaink jól védtek, a túloldalon pedig a végig agilisan futballozó Balog Bendegúz higgadtan gólra váltotta ziccerét, így korosztályos együttesünk 4–0-s győzelemmel indította a tavaszt.

U14: Puebla FS–CsHC ’94 SE 4–0 (3–0)
Gólszerző: Babalola (7., 23.), Patály (34.), Balog (62.)

Fiataljaink után második számú felnőttcsapatunkon volt a sor, hogy hazai környezetben begyűjtse mindhárom pontot. Az Erős Vár II ellen a mieink számítottak esélyesnek, ugyanakkor a rivális már többször is borította a papírformát, és ezúttal is erre készült. Mezőnyharccal kezdődött a mérkőzés, s bár fölényben játszott a Puebla, eleinte nem tudott veszélyt jelenteni a vendégek kapujára. Az első játékrész feléhez érve azonban egy ritkán látható, elképesztő góllal megszerezte a vezetést együttesünk, Jóni Norbert szögletből tekert a hosszúba (VIDEÓ ITT). A szünet előtt kétszer is egalizálhatott volna az Erős Vár, de a térfélcserét követően már csak ritkán tudtak eljutni a hazai tizenhatosig a kék-fehérek. BLSZ IV-es csapatunk biztosan őrizte 1–0-s előnyét, és harmadik tavaszi bajnokiján immár második győzelmét aratta.

BLSZ IV: Puebla FS II–Erős Vár II 1–0 (1–0)
Gólszerző: Jóni (23.)

Tartalékos összeállításban is hatalmasat küzdött a bajnokaspiráns Flotta ellen első számú felnőttcsapatunk, amely harmadik tavaszi meccsén is közel állt a pontszerzéshez. Az első félidőben alig jutott el helyzetig a rivális, a mieink ugyanis szervezetten védekeztek, s bár a fordulás után fokozta fölényét a Flotta, a kontrákból volt esélyünk előnybe kerülni. Az újpestiek kapusa, Gárdosi Krisztián azonban többször is bravúrral védett, a hajrára fordulva pedig Jenei Krisztián szabadrúgásból a hosszú felsőbe tekert, megszerezve ezzel a vezetést a házigazdának. A hátralévő időben mindent megpróbált együttesünk, de hiába, az egyenlítés nem jött össze, így nagy csatában 1–0-s vereséget szenvedtünk a Fehér úti sporttelepen.

BLSZ II: Flotta 2001 SE–Puebla FS 1–0 (0–0)
Gólszerző: Jenei (77.)