Jön a csepeli derbi, immár szurkolók előtt!

Megjelent: 2021. május 8.

Az év legfontosabb mérkőzését játssza ma BLSZ III-as felnőttcsapatunk, amely 13 órától hazai környezetben látja vendégül a szintén a feljutásra aspiráló Csepel UP SE gárdáját.

Ha kizárólag a táblázatot vesszük alapul, már akkor is csúcsrangadónak nevezhetjük a Puebla és a CSUSE szombat kora délutáni csörtéjét, hiszen tabellaszomszédok találkoznak, ellenlábasunk a harmadik, míg Eszes László alakulata a negyedik helyről várhatja a találkozót. A két egyesület évekre visszanyúló, egészséges rivalizálása okán azonban a csepeli derbi mindig több, mint egy szimpla futballmérkőzés.

A játékosok vélhetően kettőzött bizonyítási vággyal lépnek majd pályára, ebből pedig egy kitűnő, talán már BLSZ II-es színvonalú csata alakulhat ki, előre megjósolhatatlan végkimenetellel. Mindkét oldal győzelme mellett sorakoznak érvek, hiszen a felek legutóbbi mérkőzései váltakozó sikerrel zárultak. A vendégek novemberben, a Hollandi úton tökéletesen semlegesítették a Puebla támadóit, csapatunk nem tudott betalálni, a CSUSE pedig kétgólos győzelmet aratott. A tabellán is jobban áll riválisunk, amely 11-3-3-as mérleggel, s 36 ponttal a dobogó alsó fokát foglalja el, míg a mieink neve mellett 10-2-4-es mérleg, valamint 32 pont szerepel. A CSUSE jó formában érkezik a Papírgyári Arénába, ugyanis legutóbbi öt mérkőzésén nem talált legyőzőre, az egymás elleni emlékek felidézése során azonban a Pueblás legények mosolyoghatnak, a TNT-kupán 6–2-re kiütöttük szombati ellenfelünket. Ezúttal alighanem az egygólos győzelmet is aláírnánk, amire a legtöbb szurkolónk tippelt Facebook oldalunk nyereményjátékán, hiszen abban biztosak lehetünk, hogy végletekig kiélezett, férfias derbi vár ránk.

A mérkőzést élőben közvetíti a Puebla Tv, s immár az Arénában is lehetnek szurkolók, ám kizárólag védettségi igazolvány felmutatásával engedélyezett a belépés. Hajrá, fiúk!