Csillagos ötös után szünetel a futballélet

Megjelent: 2020. március 16.

Amit szombaton még csak sejteni lehetett, hétfőre már biztossá vált: jó ideig az utolsó futballhétvégét élhettük át, miután a Magyar Labdarúgó Szövetség a koronavírus-járvány miatt felfüggesztette bajnokságait. Az utánpótlás eseményei már korábban halasztásra kerültek, ám a felnőttek még pályára léphettek a hétvégén, de mindkét együttesünk zárt kapuk mögött játszotta le soros bajnokiját.

 

BLSZ III: Puebla – Városgazda 2 – 3 (2 – 2)

Első számú felnőtt csapatunk szombat délután első tavaszi pontjaiért szállt harcba a tabellán tizenegyedik helyen álló Városgazda ellen. A Papírgyári pálya területére ezúttal kizárólag a játékosok, valamint a stábtagok léphettek be, azonban élő közvetítésünknek köszönhetően így sem maradtak le a szurkolók a rangadóról, melyet több, mint kétszázan követtek figyelemmel Facebook oldalunkon. Két védelmi kihagyásnak köszönhetően meglepetésre hamar tetemes hátrányra tettek szert, Szabó László előbb fejjel, majd szabadrúgásból volt eredményes, ezzel negyedóra elteltével már kétgólos előnyben voltak a vendégek. A folytatásban azonban feljavult a támadójátékunk, és előbb Sárközy lepattanó lövését Péli váltotta gólra, majd négy perccel később Sárközy egymaga vitte végig a labdát a félpályán, s ritkán látható találattal egalizált. Az első félidő végén és a fordulás után is a Városgazda előtt adódott több lehetőség, de Nagy Ákos szép védésekkel tartotta a döntetlent. Csányi Lászlót kiállította a játékvezető, ám a vendégek mezőnyfölénye nem nőtt, a második félidőben inkább a küzdelem, mintsem a szép játék dominált. Amikor már olybá tűnt, hogy marad a 2-2, érkezett Sebők Patrik, és egy szöglet után a rendes játékidő utolsó percében megszerezte a győzelmet a Városgazdának. Mivel a forduló legtöbb mérkőzését a járvány miatt elhalasztották, veresége ellenére a Puebla maradt a hetedik, innen várhatjuk a folytatást – már ha egyáltalán lesz folytatás…

 

BLSZ IV: Dini SE – Puebla II 0 – 5 (0 – 2)

Negyedosztályú csapatunk villanyfényes mérkőzésen lépett pályára szombat este a Goldball Parkban, Eszes László tanítványai pedig erődemonstrációra készültek az alsóházhoz tartozó Dini SE ellen. Az erőviszonyok már az első percekben kirajzolódtak: Tápi és Csuka góljával fertályóra elteltével kétgólos előnybe került a Puebla, míg ellenfelünk csak elvétve tudott eljutni Nagy Ákos kapujáig. Az első félidő végén több nagy helyzet is adódott a mieink előtt, s bár ezek még kimaradtak, a fordulás után beindult a henger. Előbb Uzelman Tamás volt eredményes, majd tíz perccel később Kruppa Nándor lőtt szép gólt, a találatok sorát pedig Csuka Zsolt zárta, aki így duplázott a Dini SE ellen. Járt a csillagos ötös a fiúk bizonyítványába, s bár a zárt kapuk miatt ezúttal a vastaps elmaradt, bízunk benne, hogy hamarosan már a szurkolók előtt ünnepelhetnek szép sikereket kedvenceink.