Évértékelő, 1. rész: szárnyaltak U14-eseink

Megjelent: 2019. december 27.

Véget ért az ünnepi időszak, végéhez közeledik a 2019-es év, s ilyenkor érdemes visszagondolni, hogy mi is történt a mögöttünk hagyott esztendőben. Ez alkalomból négyrészes sorozatot indít honlapunk, melyben bemutatjuk az idei ősz nagy pillanatait, Pueblás sikereit. Elsőként U14-es csapatunk szereplését értékeljük, akik messze a várakozásokon felül teljesítettek a bajnokság első felében.

U14-es csapatunk őszi szereplésére nehezen találunk jelzőket, a mieink az előzetes elvárásokat messze túlteljesítették, és huszonnyolc pontot gyűjtve, 9-1-3-as mérleget produkáltak a Budapest Bajnokságban. Csapatunk számára az MLTC elleni, gólzáporos mérkőzéssel indult a szezon még augusztusban, ahol ellenfelünk már két góllal is vezetett, a két tizenkét éves újonccal felálló Puebla azonban az első játékrész végére magára talált, és Babulják Márk szépségdíjas találatának köszönhetően még a fordulás előtt kozmetikázott az eredményen. A második félidő már a mieinkről szólt, s végül 5-3-as győzelemmel kezdtük a szezont.

Szeptemberben három mérkőzés várt a Pueblára, előbb a Mészöly Focisuli, majd a Szent Pál Akadémia otthonában vizitáltunk, végül a Szent István SE látogatott a Papírgyári pályára. A Mészöly és a Szent István ellen gáláztak fiataljaink, előbbi együttest 6-2-re, utóbbit 8-0-ra múlták felül. A tabellán jelenleg ötödik Szent Pál elleni rangadó már kevésbé sikerült szépre, a hazaiak 5-2-re is vezettek, s végül 5-4-es győzelmet arattak.

Az október hibátlan teljesítményt hozott legényeink részéről: elsőként többek között Obermayer és Babulják duplájának köszönhetően fölényesen, 6-3-ra győztük le a nagy rivális ESMTK gárdáját, majd a szomszédvárak derbijén elsősorban Kis Benedek és Babulják Márk jó teljesítményének köszönhetően 3-1-re diadalmaskodtunk a Csep-Gól felett. A legnagyobb küzdelmet a RAFC elleni összecsapás hozta, melyet egyetlen villanás döntött el a Puebla javára, a siker pedig azt jelentette, hogy hét forduló után hat győzelemmel dobogós helyen állt csapatunk.

Novemberben az utolsó előtti Pasaréttel, a középmezőnyhöz tartozó Ikarussal és Újbudával, valamint a dobogós együttesekkel csapott össze U14-es együttesünk. Babulják Zoltán legénysége a pasarétieket tizenegy góllal múlta felül, az Ikarus ellen szintén magabiztos győzelmet aratott, míg Újbudáról a vártnál szorosabb mérkőzésen végül döntetlennel távozott. Ami az élmezőnyben tanyázó riválisokat illeti: a hibátlan és listavezető CsHC ellen nem volt esély, az Újpesti Haladás elleni 4-3-as vereség szakmailag nehezen értékelhető az időjárási viszontagságok miatt, a szezonzárón azonban sokáig emlékezetes teljesítménnyel rukkoltak elő a mieink. A korábban tíz mérkőzésen mindössze két gólt kapó Gloriett ellen már az első félidőben megszereztük a vezetést, majd Babulják két találatával háromgólosra növeltük előnyünket. A hajrára mentálisan is teljesen szétesett ellenfelünk, a mi oldalunkon pedig Balázs Krisztián és Kovács Krisztián is beköszönt, így ötgólos győzelemmel tettük fel a koronát parádés őszi szezonunkra.

A tabellán jelenleg negyedik helyen áll csapatunk, mindössze két pontra a Gloriett és az Újpesti Haladás gárdájától. Minden egyes játékosunkra rendkívül büszkék lehetünk, ám a támadószekcióból kiemelkedett Babulják Márk, aki huszonnyolc (!) gólt termelt, s ezzel vezeti a góllövőlistát. Folytatás márciusban, s ahogyan mondani szokás, evés közben jön meg az étvágy…

Helyezés az őszi szezon végén: 4.

Bajnoki mérleg: 9-1-3 (28 pont)

Az ősz pillanata: a Gloriett 5-0-ás legyőzése.

Egységben az erő: remek őszt zártak fiataljaink