A jövő klasszisai Pesterzsébeten

Megjelent: 2023. január 19.

Szombaton és vasárnap rendezzük meg a decemberről elhalasztott IX. Puebla Téli Tornát, amelyre az ország különböző szegleteiből három korosztályban húsz csapat nevezett.

Mint ismert, az eredeti tervekkel ellentétben nem tudtuk megrendezni december elején a szokásos Puebla Téli Tornát, ugyanis a rendezvénynek otthont adó tornateremben testnevelés órán baleset történt, mely személyi sérülés mellett a parkettában is olyan komoly kárt okozott, amelyet néhány nap alatt képtelenség lett volna helyreállítani. Azóta szerencsére jó hírek érkeztek a BGSZC Pesterzsébeti Technikumból, így január 21-én és 22-én vendégül láthatjuk az utánpótlásfutball hazai krémjét.

Szombaton máris a királykategória, vagyis az U11-es korosztály küzdelmeivel kezdünk, érdemes lesz korán érkezni a csarnokba, ugyanis a megnyitót követően 9 órától útjára indul a labda. A mezőnyt hat csapat alkotja, a nyitó mérkőzést a házigazda Puebla a minden korosztályban aranyesélyes Mészöllyel játssza, de a folytatásban pályára lép még a Honvéd, a Pestszentimre, az Újpesti Haladás, valamint felvidéki vendégünk, a Komárno FC is. A csoportmérkőzések során mindenki mindenkivel játszik, majd előbb az ötödik, aztán a harmadik helyért játszanak a csapatok, végül 13.30-as kezdettel jöhet a döntő.

Vasárnap beindul a nagyüzem, 9 órai kezdettel az U8-as korosztállyal indul a program, az első mérkőzésen a Carvalho az Egerrel találkozik. A mezőnyben ott van a Puebla mellett a Honvéd, a Mészöly, az ASI csapata is, a végső sorrend körmérkőzések után kerül megállapításra. Az U8-asok 12.45-ös eredményhirdetése után nem sokkal, 13.15-kor kezdenek az U9-esek, rögtön egy Puebla–Visegrád rangadóval. Az A-csoportban még a Pestszentimre és a Maximo szerepel, míg a B jelű négyest a III. Kerületi TVE, a Mészöly, a SZAC és a Budatétény alkotja. Miután lezajlanak a csoportmérkőzések, következik a rájátszás, előbb az 5-8. helyért, majd az elődöntők, végül a helyosztók – a döntő 18.15-kor kezdődik.

A IX. Puebla Téli Torna mérkőzéseire a belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várunk! A parkolás a létesítmény (1201 Budapest, Vörösmarty utca 30.) környékén csak korlátozottan lehetséges. A torna legfontosabb mérkőzéséiről terveink szerint élő közvetítéssel jelentkezünk Facebook oldalunkon, ahol az eredmények alakulását is folyamatosan nyomon követhetik.