Gyász: Szabó Bencétől búcsúzunk

Április 16-án, kedden hajnalban tragikus körülmények között, autóbalesetben életét vesztette a Puebla Focisuli húszesztendős játékosa, Szabó Bence.

Kedves Bence!

Néhány hónapja, amikor kezet ráztunk, és úgy döntöttünk, hogy egy csapatban képzeljük el a következő éveket, nem sejthettük, hogy a legnehezebb szezon áll előttünk. Nemrég még terveket szőttünk, győzelmekről álmodtunk, ma pedig azon vagyunk, hogy elfogadjuk a felfoghatatlant. 20 évesen elmentél tőlünk, s mától az égi pályákon rúgod a gólokat. Nem lehetünk többé együtt a pályán, és a pályán kívül sem, de emlékezetünkben örökké velünk maradsz. Bárcsak még egyszer kezet rázhatnánk!

Nyugodj békében, legyen számodra könnyű a föld!
A Puebla Focisuli vezetői, edzői, játékosai és szurkolói

Szabó Bence (1998-2019)

Tovább

Döcögős kezdés után kiütéses győzelem

Újabb jelentős erőpróba várt felnőtt csapatunkra szombaton: az FC Pifu gárdája látogatott a Csep-Gól Sportcentrumba. A feljutásra pályázó Puebla idegenben 4:4-es döntetlenre végzett a Pifuval, ezúttal azonban kizárólag a három pont volt elfogadható a tabella hátsó régiójában található ellenféllel szemben. Az első játékrész visszafogott iramot hozott, s bár akadtak helyzetek mindkét oldalon, gólt nem láthatott a publikum. A fordulás után aztán megtört a jég, Megyesán magabiztos tizenegyesével megszerezte a vezetést csapatunk, s az előny birtokában rendkívül koncentráltan futballoztak a mieink. Futószalagon érkeztek a nagyobbnál nagyobb lehetőségek, melyek közül tízpercenként egyet sikerült gólra váltani: az 57. minutumban Molnár, a 67.-ben Jóni, míg a 77.-ben a csereként beálló Babulják volt eredményes. Játékos-edzőnk a hajrában ismét beköszönt, így a Puebla ötgólos győzelmet aratott, s ezzel megszilárdította második helyét a táblázaton.

Puebla 13 FC – FC Pifu ’04 5:0 (0:0)

Gólszerző: Megyesán, Molnár, Jóni, Babulják (2)

Babulják Zoltán, vezetőedző: Az első félidőben rendkívül gyengén játszottunk, nem vállaltuk az egy az egy elleni párharcokat. A félidei fejmosás meghozta a várva várt fordulatot, és a második félidőben már úgy játszottunk, ahogyan tudunk. Gratulálok mindenkinek!

Tovább

Ovis hétvége a Szőnyi úton

Puebla-BVSC közös szervezésű Ovis Kupa került megrendezésre szombaton délelőtt a Szőnyi úti Stadionban. Az U-7-es korosztályban hat csapat, míg az U-6-osoknál öt csapat fogadta el a meghívásunkat. A pályájuk elején járó futballpalánták parádés cselekkel, gólokkal, játékkal tették emlékezetessé a Pueblás szülők és hozzátartozók hétvégéjét. Mindenki ajándékkal térhetett haza, és ami ennél is fontosabb, sok-sok focis élménnyel gazdagodtak a lurkók. Ezúton is köszönjük a szülőknek a szurkolást! Hajrá Puebla FS!

Tovább

U-19-es csapatunk a döntőbe jutott a I. Teleki Ottó téli tornán

A hétvégi felnőtt siker után, másnap U-19-es csapatunk játszotta a Teleki Ottó Nagypályás Emléktorna első elődöntőjét a Goldball FC csapatával, a Kőér utcában. Csapatunk eddigi veretlenül lejátszott mérkőzései bizakodásra adhattak okot, hiszen magabiztos győzelmeink mellett csupán egy döntetlen rontja kissé a statisztikát.

Puebla 13 FC U19 – Goldball ’94 FC 7:1 (3:1)

A jó erőkből álló Goldball ellen is magabiztosan, saját gyors játékunkat játszva kezdtük a mérkőzést, melyre az ellenfél nem igazán volt felkészülve. Így fordulhatott elő, húsz perc leforgása alatt kétgólos előnyre tettünk szert. Majd a szünet előtt még egy gyors gólváltás következett, ezzel pedig 3:1-es vezetéssel zártuk a félidőt. Eszes László remek érzékkel cserélt, így a második félidőben felpörgött a mieink játéka, és végül magabiztos, 7:1-es győzelemmel jutottunk a vasárnapi fináléba, ahol a Testvériség második csapata lesz az ellenfelünk.

Gólszerzőink: Sárközy Bence (4), Karacs András (2), Barta Gergely

Eszes László, vezetőedző: A mérkőzésen sportszerű ellenféllel találkoztunk. Ellentétben a két csapat csoportmérkőzésével, ezúttal nekünk sikerült az első helyzeteinket kihasználni. Ellenfelünk a szünet előtt egy kapu előtti kavarodásból szerzett góllal kissé ránk ijesztett, de ezen szerencsére sikerült hamar úrrá lennünk. Ezen a napon sokkal gyorsabban, és hatékonyabban játszottunk, mint az ellenfelünk, így megérdemelt győzelmet arattunk.

Tovább

Felnőtt csapatunk nyerte a budapesti TNT kupát

Felnőtt csapatunk a budapesti Téli Nagypályás Torna döntőjét játszotta a hétvégén, mely hét héten keresztül zajlott a Goldball Parkban.

Rúg-6 FC – Puebla 13 FC 1:3 (1:2)

Gyönyörű napsütéses idő, de kissé hideg fogadta a csapatokat szombat délben. A döntőben Puebla hamar megmutatta, hogy ezt a meccset meg akarja nyerni. Az első félidőben a Rúg-6-osok háromszor rúghatták ki a labdát a gólvonalról, ám a 25. percben végre megtört a gólcsend, és megszerezte a vezetést Babulják Zoltán csapata. Nem sokkal később megduplázta előnyét a Puebla, ám a félidő hajrájában Peringer Ferenc is betalált, így 2:1-es állásnál vonulhattak szünetre a csapatok. A találkozó a 78. percben végleg eldőlt, amikor Sárközy Bence egy jogosan megítélt tizenegyesből megszerezte saját maga második, csapata pedig harmadik találatát. Összességében megérdemelten szerezte meg a győzteseknek járó trófeát együttesünk, hiszen minden mérkőzésén nagy fölényben tudtunk játszani és veretlenül meneteltük végig a telet. Szép volt, fiúk!

Babulják Zoltán, vezetőedző: Gratulálok a fiúknak az egész tornán nyújtott teljesítményhez! Helyzetkihasználásunk továbbra is gyenge, de ha mindig bemegy az a kettő-három gól meccsenként, talán nagy gondunk nem lesz. A földön kell maradnunk és immár a bajnokságra koncentrálni, hiszen a fő célunk hogy egy osztállyal feljebb kerüljön a csapat, ehhez pedig legalább az őszi produkciónkat meg kell ismételnünk. Nem lesz könnyű, de bízom benne, hogy júniusban újra ünnepelhetünk!

Tovább

U-11, U-13-as futsal hétvége

Mozgalmas hétvégén vannak túl utánpótlás csapataink is. U-19-es csapatunk 3:3-as döntetlent játszott a Teleki Ottó Téli tornán a Blsz III.-as Testvériség felnőtt csapatával (beszámoló korábban). U-11 és U-13-as csapatunk az utolsó Bozsik futsal fordulón szerepelt a pesterzsébeti Gyulai István általános iskolába. A kisebbek a kezdeti bealvás után a torna végére összeszedték magukat és jól szerepelve zárták a téli sorozatot. U-13-as csapatunk ketté lett szedve, mivel országos futsal fordulóban is játszottunk. A bozsikos legények kiemelkedő teljesítménnyel rukkoltak elő, amihez ezúton is gratulálunk. Torna legjobbjai Nagy Ábel U-11 és Babalola Takeem Tiwadoin U-13.
Az országos futsalon három ellenfél várt a mieinkre a CSHC 4, Újbuda 2 és Gerzzo csapatai. Mindhárom ellenfelünket magabiztosan, óriási fölénnyel sikerült legyőzni (9:3, 6:1, 6:0). Jó, eredményes játékkal bizonyították hogy az első forduló csak kisiklás volt  Gratulálunk nekik is, folytatás ezen a hétvégén.

Tovább