Értékes pontok a hosszabbításban

Megjelent: 2021. szeptember 21.

Drámai mérkőzéseket játszottak felnőttcsapataink a mögöttünk hagyott fordulóban, a BLSZ II-es gárda értékes pontot szerzett, míg a Puebla II a győzelmét biztosította be a ráadásban.

BLSZ IV: Nagytétény–Puebla II 1–2 (0–0)
Gólszerző: Zrupkó (48.), ill. Demjén (65.), Menyhárt (91.)

Mindkét csapat a KISE elleni fiaskóval hangolt az egymás elleni ütközetre, ám a vereségek milyensége közel sem volt azonos, míg a mieink izgalmas mérkőzésen két góllal maradtak alul, a Nagytétény fájó, 8–1-es pofonba szaladt bele a kőbányaiak otthonában. Volt tehát mit kijavítani, ennek megfelelően mindkét együttes nagy lendülettel kezdte az összecsapást, az első negyedórában Kovácsi Lászlónak és Király Krisztiánnak is bravúrt kellett bemutatnia, hogy megőrizze kapuját a góltól. A folytatásban elsősorban a mezőnyben zajlott a játék, a szünet után azonban némileg váratlanul vezetést szerzett a Nagytétény, Zrupkó Attila volt eredményes. A Puebla II ugyanakkor nem hagyta annyiban a dolgot, a 65. percben Demjén Attila egalizált, így kiélezett, izgalmas végjátékra volt kilátás. Mindkét oldalon adódtak helyzetek, ám a befejezésekbe rendre hiba csúszott… Amikor már mindenki elkönyvelte a döntetlent, a hosszabbításban érkezett Menyhárt Norbert, és megnyerte a mérkőzést csapatunknak!

BLSZ II: Puebla–Hidegkút 2–2 (1–0)
Gólszerző: Tóth A. (7.), Csuka Zs. (93. – 11-esből), ill. Horváth Z. (76., 90.)

Nem sikerült jól a Puebla fennállásának első BLSZ II-es bajnoki mérkőzése, fiatal csapatunk ötgólos vereséget szenvedett a nyitányon. A javítás sem tűnt egyszerű feladatnak, a Hidegkút ugyanis két győzelemmel kezdte az új szezont, a mieinket legyőző Szent István mellett a bajnokaspiráns Budait is felülmúlták. Ennek ellenére csapatunk már a 7. percben vezetést szerzett, Sárközy Bence átadásából Tóth Artúr talált be. A folytatásban elsősorban a mezőnyben folyt a játék, Eszes László tanítványai kontrákra építettek és szervezett védekezéssel a 76. percig őrizték előnyüket. Ekkor Horváth Zoltán szabadrúgásból egyenlített, majd a 90. percben ismét Horváth Zoltán volt eredményes, így a rendes játékidő végén fordított riválisunk. A Hidegkút a „zsebében” érezhette a három pontot, amikor a hosszabbítás harmadik percében tizenegyeshez jutott a Puebla, amit Csuka Zsolt higgadtan értékesített, így győzelemmel felérő döntetlennel zárult a találkozó.