Vidám vasárnap: háromból három!

Megjelent: 2022. október 16.

Hibátlan napot zártunk, U13-asaink huszáros hajrával nyertek a Pestszentimre ellen, míg felnőttcsapataink szépségdíjas gólokkal győzték le 2–1-re riválisukat.

U13: Pestszentimrei SK–Puebla FS 2–5 (1–1)
Gólszerző: Fekete Á. (16., 49.), ill. Gunda (11., 41., 70+1.), Székely D. (54., 60.)

Kedvező előjelekkel várhatta a Pestszentimre elleni, vasárnap délelőtti bajnokit U13-as csapatunk, amely szerdán megszerezte első győzelmét a bajnokságban, miután izgalmas, gólgazdag mérkőzésen, nagy meglepetésre 5–4-re nyert a Goldball ellen. Ezúttal papíron könnyebb dolguk volt a mieinknek, ám a rivális végig szervezetten, lelkesen futballozott, így meg kellett harcolni a három pontért. Gunda Zalán villanásával tíz perc elteltével vezetést szerzett a Puebla, de hamar érkezett a válasz, Fekete Ádám volt eredményes. A folytatásban kiegyenlített játék zajlott a pályán, mindkét oldalon kisebb lehetőségek adódtak, ám a szünetig nem esett újabb gól. A fordulás után ismét Gunda talált be, de sokáig ezúttal sem örülhettünk, Fekete második góljával egyenlített a PSK. Húsz perccel a vége előtt így döntetlenre álltak a felek, ám a mieink a hajrában ritmust váltottak, és Székely Dominik duplájával elléptek riválisuktól. Az 5–2-es végeredményt a mesterhármast jegyző Gunda állította be, korosztályos együttesünk második győzelmét ünnepelhette az idényben.
Babulják Zoltán, edző: Nagyon jó mérkőzést játszottunk egy ügyes ellenféllel. Ezúttal a megszokottnál tompább volt a csapat, kapkodtunk, a labdakihozatalaink döcögtek, de mindenki harcolt, küzdött, és nagyon szép gólokat lőttünk. Az utolsó tíz percben teljesen ellenfelünk fölé kerekedtünk, gratulálok a srácoknak!

BLSZ II: Puebla FS–Kelen SC II 2–1 (1–1)
Gólszerző: Karacs (32.), Sárközy (90+3.), ill. Gréczy (43.)

Első győzelméért lépett pályára első számú felnőttcsapatunk vasárnap délben a Goldball Parkban, ellenfelünk a Kelen második számú csapata volt, amely a középmezőnyhöz tartozik a budapesti másodosztályban. Az esélyeknek megfelelően az első félórában a vendégek uralták a mérkőzést, de Karacs András szemfüles góljával a mieink szereztek vezetést. A rivális hátrányban ritmust váltott, előbb Simon György szabadrúgása ment el centikkel a léc fölött, majd közvetlenül a szünet előtt Gréczy Márton váltotta gólra helyzetét. Döntetlenről indult tehát a második játékrész, amelyben egyenrangú ellenfelei voltunk a Kelennek, mindkét oldalon nagy helyzetek maradtak ki. Király Krisztián bravúrt bravúrra halmozott, míg a túloldalon Czirer Áron védett nagyot Sárközy Bence két lövésénél is. Tíz perccel a vége előtt Simon a keresztlécet is eltalálta, a játék képe alapján közelebb állt a győzelemhez ellenfelünk, de a csattanót a mieink szolgáltatták: a hosszabbításban Sárközy lőtte ki a hosszú alsót. A Puebla 2–1-re nyert, ezzel első sikerét könyvelhette el a bajnokságban.

BLSZ IV: Városgazda UA II–Puebla FS II 1–2 (0–1)
Gólszerző: Benyik (53.), ill. Jóni (8.), Babulják (74.)

Repülőrajtot vett második számú felnőttcsapatunk a Városgazda otthonában, nyolc perc sem telt el a mérkőzésből, amikor Jóni Norbert megszerezte a vezetést a Pueblának. A folytatásban átvette az irányítást a hazai alakulat, de együttesünk szervezetten, fegyelmezetten védekezett, így ellenfelünk nem találta a rést a pajzson. Az első félidő végén egygólos előnyben voltak a mieink, de a szünet után gyorsan egyenlített a Városgazda, Benyik Krisztián volt eredményes. Hiába birtokolta többet a labdát a rivális, kontrákból a Puebla előtt is adódtak lehetőségek, negyedórával a vége előtt pedig a megsérülő Nagy Tamást váltó Babulják Zoltán káprázatos, magyar pályákon ritkán látható oxi-góllal szerzett ismét vezetést a mieinknek. Mint később kiderült, ezzel be is állította a 2–1-es végeredményt, bravúrgyőzelmével BLSZ IV-es együttesünk feljött a tabella negyedik helyére, mindössze három pontra a dobogósoktól.
Megyesán Sándor, edző: Fegyelmezett, stabil védekezésünk mellé óriási akarat, elszántság párosult. Király Krisztián parádésan védett, góloktól mentette meg a csapatot, Babulják Zoltán Szalait idézve sarokkal talált be. Ellenfelünk többet birtokolta a labdát, de taktikusan, kontrákra berendezkedve sikerült megszereznünk a három pontot. Kilencvenhat percen át csúsztak-másztak, nagyon odatették magukat a játékosok.