U-9-es csapatunk megnyerte a Téli Tornát!

Megjelent: 2018. december 12.

Immár hatodik alkalommal telt meg két napra a Pesterzsébeti Közgazdasági Szakgimnázium tornacsarnoka, ahol december 8-án és 9-én rendezte egyesületünk hagyományos téli teremtornáját. Idén is három korosztályban (U-7, U-8, U-9) zajlottak a küzdelmek, a sort szombat délelőtt a legfiatalabbak nyitották. A mezőnyben tíz klub szerepelt, akik két, egyaránt öt csapatot felvonultató csoportban mérkőztek meg egymással. A rájátszásban a csoportok második helyezettjei a bronzéremért csaptak össze, s egy rendkívül gólgazdag találkozón végül a Ferencváros 9:5 arányban felülmúlta a BVSC csapatát, így ők állhattak a dobogó legalsó fokára. A finálét a két csoportgyőztes, a Mészöly Focisuli és a Budai FC vívta egymással. A csoportkört hibátlan mérleggel záró budaiak esélyt sem adtak ellenfelüknek, s 7:1-es győzelmükkel elhódították az U-7-es korosztály győztesének járó trófeát. A házigazda Puebla a kilencedik helyen zárta a tornát, miután a helyosztón 10:2-re kiütötte a Dunakanyar együttesét. A díjátadó ünnepséget megtisztelte jelenlétével Juhász Lajosné, Pesterzsébet alpolgármester asszonya is.
Délután az U-8-asok következtek, a mezőnyben hat kitűnő csapattal, akik körmérkőzéses rendszerben döntöttek az érmek sorsáról. Az RKSK és az Újpest 4:4-es döntetlennel záruló nyitómeccse megadta az alaphangot a tornának; a fiatal tehetségek látványos cselekkel, szépségdíjas találatokkal szórakoztatták a kilátogató közönséget. Az utolsó összecsapást megelőzően még három csapatnak is volt esélye a bajnoki cím megszerzésére – ez végül a tizenegy pontot gyűjtő Mészöly Focisulinak sikerült, megelőzve a tíz pontos Újpest és a kilenc egységgel záró RKSK csapatát.
Vasárnap az U-9-es tehetségeké volt a főszerep, akik két csoportban mérték össze erejüket. Délelőtt hat csapat lépett pályára, minden gárdának öt mérkőzésen volt jelenése. A mieink remek teljesítménnyel rukkoltak elő, 4-0-1-es mérleggel zárták a tornát, ami végül tornagyőzelmet ért Babulják Zoltán együttesének, ráadásul a gólkirály is a házigazda csapatból került ki, a tízgólos Rigó Normand személyében. Másodikként az RKSK zárt, míg a bronzérmeket a Budai FC zöld mezes csapatának játékosai vihették haza.
A kétnapos futballfesztivált az Asseco Elitkör zárta, ahol az ország nyolc legjobb U-9-es gárdája vívott ádáz csatákat egymással. A mérkőzésekre telt ház előtt, parádés hangulatban került sor, s a játékosok meg is hálálták a szülők kitartó buzdítását. Mindkét csoportból az első két helyezett folytathatta a legjobb négy között, ahol büntetőpárbajt követően a Visegrád a Soroksárt, a MOL Vidi pedig a Ceglédet múlta felül. A finálé már jóval egyoldalúbban alakult, a Vidi kiütötte a Visegrádot, így Székesfehérvárra került az Asseco Elitkör serlege.
„Amikor hat évvel ezelőtt megálmodtuk a Puebla Téli Tornát, nem is reméltük, hogy idővel az ország legmagasabban jegyzett klubjait láthatjuk majd vendégül Pesterzsébeten – hangsúlyozta Babulják Zoltán, egyesületünk elnöke, a torna főszervezője. – Büszkék vagyunk rá, hogy évről évre emelkedik a színvonal, és a nézőszám, a visszajelzések alapján idén is remekül érezték magukat a csapatok nálunk. Jövőre is szeretnénk népszerűsíteni ezt a csodálatos sportágat, és tovább öregbíteni kerületünk hírnevét.”