Tovább írnánk történelmünket Egerben

Megjelent: 2023. június 17.

Szombattól keddig nemzetközi tornán vesz részt U11-es csapatunk, az egri Emerson Kupán a legjobb korosztályos együttesekkel vennék fel a versenyt a mieink.

Ki ne emlékezne az Emerson Kupa tavalyi U10-es bronzmérkőzésére, amelyen drámai izgalmak után, Gunda Zalán mesterhármasa ellenére 4–3-as vereséget szenvedtünk az Újbudától. Kővári Tibor együttese szenzációs menetelés végén harcolta ki, hogy éremért játsszon, és a negyedik hellyel is történelmi sikert ért el a rangos nemzetközi utánpótlástornán.

Azóta eltelt egy év, újra itt a június, az immár U11-es csapat pedig ismét nekivág az egri túrának, hogy jó játékkal folytassa fejlődését, és szép gólokkal szerezzen örömet a srácokat elkísérő szurkolóknak. A kihívás talán még nehezebb, mint tavaly, a mezőnyt ugyanis 17 csapat alkotja, a mieink a hattagú A-csoportban kezdik meg a küzdelmeket. Szombaton a Nyíregyháza (12.45) és a Lurkó (17.15), vasárnap a DMTK (14.45) és a Gödöllő (18.30), hétfőn a Hatvan (10.15) lesz az ellenfelünk, a negyeddöntőbe jutáshoz az első három hely valamelyikén kell végezni.

A feladat tehát adott, s az elmúlt időszak eredménysorát, köztük a hazai rendezésű Puebla Pünkösd Kupán szerzett ezüstérmet látva minden esélyünk megvan arra, hogy hétfő délután a négy közé kerülésért lépjünk pályára. Ha sikerrel venné az egyenes kieséses szakasz első akadályát a Kővári-csapat, még hétfő este lejátszaná az elődöntőt, a helyosztókat azonban a bevált gyakorlat szerint csak az utolsó napon, kedden délelőtt (bronzmérkőzés: 10.00, döntő: 11.00) rendezik.

Korosztályos csapatunk elindult Egerbe, hogy tovább írja a klubtörténelmet, szurkoljunk minél többen a helyszínen a Pueblának!