Sikeres hétvégét zárt U13-as csapatunk

Megjelent: 2021. október 5.

Babulják Zoltán tanítványai döntetlenre végeztek a Gloriettel, majd egy híján tucatnyi góllal terhelték meg a Lőrinc United kapuját; BLSZ IV-es felnőttcsapatunk hátrányból fordítva aratott fontos győzelmet.

Futsal NB III: Csömör–Puebla 5–4 (4–0) / Csomád–Puebla 5–2 (1–1)

Utolsóként NB III-as futsalcsapatunk számára is megkezdődtek a bajnoki küzdelmek, Eszes László és Tápi Tamás tanítványai elsőként Csömörre látogattak. Nem indult jól az új szezon, ugyanis riválisunk első helyzetét gólra váltva vezetést szerzett, Reményi Roland révén, majd a hazaiak kiválósága negyedóra elteltével ismét betalált, a kettő között pedig Gidály Mihály volt eredményes. Az első játékrész végén Tihanyi Ármin gondoskodott róla, hogy négygólos hátrányban mehessünk szünetre, ám fiatal együttesünk egy pillanatra sem adta fel a harcot! Sárközy Bence és Karacs András góljaival alig egy perc leforgása alatt megfeleztük a hátrányt, majd Krizsán György találatára is két Pueblás válasz érkezett, Sárközy másodszor volt eredményes, s Dreiszker Vilmos is beköszönt. Az utolsó tíz percben nagy erőket mozgósítottunk az egyenlítés érdekében, de újabb gól már nem született a mérkőzésen, így 5–4-es vereséggel kezdtük a bajnokságot.
A javítási lehetőség ugyanakkor nem váratott sokat magára, kedd este a Csomád otthonában vendégeskedtünk. Ezúttal sokkal jobban kezdtük a mérkőzést, s alig három perc elteltével a vezetést is megszerezte csapatunk, Barta Gergely volt eredményes. A folytatásban is a Puebla birtokolta többet a labdát, egy gyors akció végén mégis egyenlített a házigazda Csomád, Tóth Richárd találatával döntetlen állásnál vonultak pihenőre a felek. A szünet után itt is, ott is adódtak helyzetek, s bár riválisunk Kovács András góljával fordított, játékos-edzőnk, Tápi Tamás gondoskodott róla, hogy leolvadjon a mosoly a csomádiak arcáról. Több esélyünk is adódott magunkhoz ragadni a vezetést, ám a helyzetek sajnos kimaradtak, a hajrát pedig a Csomád bírta jobban, Kovács második gólját követően Lóska Csaba duplázott, így a házigazda háromgólos sikerével zárult az ütközet.

BLSZ II: BEAC–Puebla 5–2 (4–1)

Nehéz feladat várt újonc csapatunkra a hétvégén, Eszes László tanítványai ugyanis a BEAC otthonában vendégszerepeltek. A mieink kissé megijedtek az ellenféltől, amely az első negyedórában háromszor is beköszönt, Dreiszker Vilmos korai öngólját követően Nagy Roland és Erdei Gábor egy perc leforgása alatt növelte az előnyt. Ilyen helyzetben sok csapat talán összeroppanna, ám a Puebla-szív vitte előre a srácokat, s a nagy akarásnak félóra elteltével meg is lett az eredménye, Morvay Bátor kozmetikázott az eredményen. Más kérdés, hogy kisvártatva Gál Péter visszaállította a különbséget, így a BEAC 4–1-es előnnyel vonulhatott pihenőre. A szünet után egyértelműen átvették a játék irányítását a mieink, jóval többet volt nálunk a labda, mint az ellenfélnél, de hiába törte a sárga-feketék hátát a kapu, a helyzetek kimaradtak, így nem tudtunk visszakapaszkodni a meccsbe. Hegyi Armand gólja végleg lezárta a nyitott kérdéseket, Király Kolos találata már csak a szépítésre volt elegendő; a Puebla 5–2-es vereséget szenvedett, így továbbra is várat magára az első győzelem a BLSZ II-ben.

U13: Gloriett–Puebla 1–1 / Puebla–Lőrinc United 11–0

Parádés formában U13-as csapatunk! Fiataljaink szombat kora délután Pestszentimrén mutathatták meg tudásukat, méghozzá a Gloriett és a Lőrinc United csapatai ellen. Babulják Zoltán tanítványai mindkét mérkőzésen remek teljesítménnyel rukkoltak elő, szép cselek és ragyogóan felépített támadások jellemezték a mieink játékát, s a helyzetkihasználásra sem lehetett panasz. A Gloriett ellen igazságos döntetlen született, míg a Unitedet nem kímélte együttesünk, tizenegy góllal terheltük meg a rivális hálóját. Folytatás október 16-án, az ESMTK Sporttelepen, ahol a Grund 1986 FC és a Kastélydomb gárdája lesz az ellenfelünk.

BLSZ IV: Puebla–Piramis SE 3–1 (1–1)

Már-már tendencia, hogy ellenfelünk rendre élesebben kezdi a mérkőzést, mint BLSZ IV-es felnőttcsapatunk, s ezúttal is hasonló volt a helyzet, a 8. percben Horváth Sándor nagy meglepetésre vezetést szerzett a nyeretlen Piramisnak. Szerencsére a Babulják-Megyesán edzőpáros tanítványai időben észbe kaptak, s egyre formásabb támadásokat vezetve nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében. A lehető legjobbkor, közvetlenül a szünet előtt köszönt be Brückner Gábor, így döntetlennel, de lélektani előnnyel vonulhattunk pihenőre. Ez utóbbi szerencsére kihatott a folytatásra is, hiszen tovább nőtt a hazai mezőnyfölény, s a gólok sem maradtak el. A 64. percben Demjén Attila vezetéshez juttatta a Pueblát, majd nem sokkal később egy öngóllal kialakult a 3–1-es végeredmény, a végén még egy elhibázott büntető is belefért. Második számú csapatunk ezzel tovább nyújtotta jó sorozatát, az első öt fordulóban csak a KISE tudta megtréfálni legényeinket.

U14: Puebla–Barca Academy 0–4 (0–2)

U14-es csapatunk vasárnap a bajnoki címre pályázó Barca Academy ellen lépett pályára. Ebben a szezonban mi szorongattuk meg a legjobban hibátlan riválisunkat, úgy szenvedtünk 4–0-s vereséget, hogy öt nagy helyzetünk maradt kihasználatlanul. A srácok remek teljesítménye láttán Babulják Zoltán is elégedetten értékelt.
„Újra azt a csapatomat láttam, amelyre igazán büszkék lehetünk. Megyünk tovább, dolgozunk keményen és az eredmény is jönni fog. Játékban folyamatosan fejlődünk és ez a lényeg!”