Parádés idő, remek játék a Bozsik idényzáróján

Megjelent: 2018. november 3.

Az U-7-es és az U-9-es korosztály számára az utolsó őszi fordulót rendezték a Bozsik Program keretein belül vasárnap a Zodony utcában. Szerencsére parádés időjárás fogadta a csapatokat az idényzárón, ráadásul a mieinket rendkívül népes szurkolósereg kísérte el az ESMTK Sporttelepre. A buzdítást a Pueblás legények meg is hálálták a kilátogató rokonoknak, hiszen meggyőző játékkal, szép gólokkal kápráztatták el őket. Ahogy a díjátadást követően Babulják Zoltán kiemelte, „jó látni, hogy folyamatos fejlődésen mennek keresztül a kis focistáink”. Ezúttal a legjobb játékosoknak Mesteri Krisztiánt (U-7), valamint Babalola Tolanit (U-9) választották a szakvezetők, de csapatunk minden tagját hatalmas dicséret illeti az ősz során mutatott játékért, a szülőknek pedig ezúton is köszönjük a támogatást!

U-14-es csapatunkra újabb jelentős erőpróba várt a hétvégén, a mieink ugyanis a listavezető Rákosmenti KSK vendégei voltak a Pesti úton. Ellenfelünk eddig csupán két alkalommal veszített pontokat a bajnokságban, ráadásul az eddig lejátszott nyolc találkozón hatszor kapituláltak, így minden a hazaiak sikerét vetítette elő. Ennek ellenére rendkívül harcosan lépett fel együttesünk, játékosaink nyomát sem mutatták megilletődöttségnek. Az első helyzet is csapatunk előtt adódott, az első gólt azonban az RKSK szerezte, a nyolcadik percben Bakancsos volt eredményes. A találatot követően sem változott a játék képe, csapatunk tartotta a lépést ellenfelével, akik előtt csak elvétve adódott lehetőség. A fordulás után még egy fokozattal feljebb kapcsolt a Puebla, elsősorban Obermayer és a csereként beálló Balázs jelentett folyamatos veszélyt vendéglátóink kapujára, a helyzetek azonban sajnos rendre kimaradtak. Sőt, tíz perccel a vége előtt egy ellentámadásból Bakancsos megszerezte önmaga és csapata második találatát, amivel eldőlni látszott a három pont sorsa. Tehetségeink nem így gondolták, hiszen mindent egy lapra feltéve mentek előre, Albert Gergely pedig néhány perccel a lefújás előtt bekotorta a szépítést jelentő találatot. Az egyenlítésre azonban már nem maradt idő, így csupán a jó játéknak, valamint a tisztes helytállásnak örülhettünk az éllovas otthonában.

BLSZ U-14, 2. csoport
9. forduló
Rákosmenti KSK – Puebla 13 FC 2:1 (Bakancsos 8′, 60′, ill. Albert 69′)
Pesti út, 55 néző. Vezette: Gutyán.

Babulják Zoltán, vezetőedző: Egyenrangú ellenfelei voltunk a listavezetőnek, több gólszerzési lehetőségünk is adódott, amelyek közül ezúttal csak egyet tudtunk értékesíteni. Ha öt perccel tovább tart a mérkőzés, talán a pontszerzés is meglett volna. Tanulni kell minden verségből, de talán kezdünk jó útra térni.