Hétvégén a cívisvárosban szerepelnek U12-eseink

Megjelent: 2020. augusztus 11.

Debrecenbe kéne menni… – szól az ismert nóta, s bár a Puebla Focisuli U12-es együttese ezúttal nem pulykakasért utazik a cívisvárosba, így is izgalmas és mozgalmas hétvége vár játékosainkra és szurkolóinkra egyaránt. A debreceni Olasz Focisuli idén harmincadik alkalommal rendezi meg a Karnevál Kupa nemzetközi labdarúgótornát, amelyen idén egyesületünk is képviselteti magát, hogy a korosztály legjobb gárdáival mérje össze tudását. A jelenlegi helyzetben már önmagában annak is örülhetünk, hogy versenyzési lehetőség nyílik fiataljaink előtt, az pedig külön öröm és büszkeség, hogy hazánk egyik legrangosabb tornájára fogadták a Puebla nevezését, ahol valódi erőfelmérő vár Babulják Zoltán legényeire.

A Puebla különítménye már augusztus 14-én, pénteken Debrecen felé veszi az irányt, ahol szombaton kerül sor az egyaránt 2×20 perces csoportmérkőzésekre. A mieink a “C” jelű négyesbe kaptak besorolást, ahol elsőként 11 órától a hozzánk hasonlóan 2009-es születésű játékosokkal felálló Kincsem LSE gárdájával találkoznak, majd 14 órai kezdettel a Monor SE 2008-as korosztályú együttese lesz az ellenfél, a csoportküzdelmek pedig 16.15-től a nagy rivális CsHC ellen zárulnak. A három csoport győztese, illetve a legjobb második a DLA korosztályos gárdájával kiegészülve vasárnap körmérkőzéses rendszerben mérkőzik meg a trófeáért, míg a többiek az alsóházi rájátszás keretein belül a Silver Kupáért küzdenek majd. A lebonyolítás különlegessége, hogy a csoportokba besorolt 2008-as együttesek (esetünkben a Monor) elleni eredmények ugyan beszámítanak, ezek a csapatok nem juthatnak tovább, így előfordulhat, hogy a második pozíció is automatikus továbbjutást ér a csoportunkból.

A rangos utánpótlástorna történéseiről folyamatosan beszámolunk majd a Puebla Focisuli Twitter-oldalán, a mieink mérkőzéseiről pedig élőképes közvetítést láthatnak majd a YouTube-on. Hajrá, Puebla!