Hazai pályán kezdik a bajnokságot U14-eseink

Megjelent: 2023. szeptember 1.

Beindul a nagyüzem a hétvégén, a felnőttek mellett U14-es csapatunk is elkezdi menetelését a bajnokságban – górcső alá vettük fiataljaink őszi programját.

A korábbinál erősebb és népesebb mezőnnyel indul, és színvonalas, kiélezett mérkőzéseket ígér az U14-es korosztály 3/4 pályás Budapest Bajnoksága. A 2. csoportba, amelyben a Puebla is szerepel, 14 együttes kapott besorolást, vagyis már az ősszel 13 találkozó vár a mieinkre, mintegy két és fél hónap leforgása alatt. Sűrű a menetrend, de nem véletlenül: a tétmeccseken fejlődnek legjobban növendékeink, akik a balatoni edzőtábor óta Pesterzsébeten készülnek, az erő- és gyorsaságfejlesztés után természetesen a labda került a középpontba az edzéseken.

No de mire számíthatunk az új idényben? Leginkább nehéz erőpróbákra, rögtön a szombati nyitányon 10 órai kezdettel azt a Hidegkútot fogadjuk a Papírgyári pályán, amely az előző évadban harmadikként zárt csoportjában, mindössze három pontra lemaradva a bajnok mögött. Jól ismerjük a közelmúltból második ellenfelünket, a legutóbbi idényben ezüstérmes Goldballt, amelytől tavaly hazai környezetben színvonalas mérkőzésen csupán 1–0-s vereséget szenvedtünk – az akkori teljesítményt kellene megismételnünk jövő hétvégén is.

Szeptemberben még a Gyál és a Future Stars együttesét fogadjuk, a kettő között a Kelenhez látogatunk, majd októberben is hetente érik egymást az összecsapások, sorrendben a Kastélydombbal, az Ócsával, a Közterülettel és a Testvériséggel találkozunk – utóbbinak van miért visszavágnunk. Novemberre is négy mérkőzés marad, itthon játszunk a Pestszentimrével és az RKSK-val, mindkét találkozón lehet esélyünk a győzelemre, míg idegenben a márciusban négy góllal legyőzött CsHC, és a minden korosztályban erős Mészöly Focisuli lesz az ellenfelünk.

Babulják Zoltán tanítványai felkészültek az eddigi legnehezebb szezonra, szombaton végre rajtol a bajnokság a Hidegkút ellen. Hajrá, Puebla!