Ezúttal a védekezést gyakorolhattuk

Megjelent: 2021. március 13.

Remek erőfelmérő várt U14-es csapatunkra szombat délelőtt, Babulják Zoltán tanítványai ugyanis a tabella második helyén álló ASR Gázgyárt látták vendégül ideiglenes otthonukban, a Goldball Parkban. Az esélyeknek megfelelően a vendégek irányították a mérkőzést, de a mieink sem vallottak szégyent.

Szeptemberben élőben közvetítettük, ahogy Aquincumban alaposan megnehezítette a Gázgyár dolgát a Puebla U14-es csapata, akkor gólnélküli első félidőt követően kétgólos győzelmet aratott riválisunk. Ezúttal fordított felállásban találkoztak a felek, de az erőviszonyok nem változtak, a bajnokaspiráns szombaton is egyértelmű esélyesnek számított a tabellán nyolcadik Puebla ellen. Ennek megfelelően kezdődött a remek futballidőben lejátszott összecsapás, a vendégek alig négy perc elteltével vezetést szereztek, Fehér Adrián volt eredményes. A folytatásban jobban lezártuk a területeket, a Gázgyárnak érezhetően meggyűlt a baja a Puebla védekezésével, s olykor még a gyors ellentámadásokra is maradt energiája csapatunknak. A félidő derekán Fehér Adrián ismét villant, majd Virágh védett nagyokat, így a vártnál kisebb, kétgólos előnnyel vonulhatott pihenőre a Gázgyár. A második játékrészben is a saját játékunkat igyekeztük érvényre juttatni, de ekkor már jobban kiütközött a két csapat között lévő fizikális és sebességbeli különbség. Riválisunk végül hat gólig jutott a szünet után, Fehér újabb duplája mellett Dévai és Vajnay is eredményes volt, s a Héri testvérek is betaláltak. Érdekesség, hogy a vendégeknél csereként pályára lépett Balajcza Levente, a korábbi kiváló újpesti kapus, Balajcza Szabolcs második fia. A Gázgyár végül 8–0-ra győzött, s bár a zöld-sárgák sikere megérdemeltnek mondható, a különbség túlzó a látottak alapján.

Puebla FS TFC – ASR Gázgyár 0–8 (0–2)

Puebla: Virágh – Szikra, Banner L., Gulyás, Kovács K., Bene, Attia, Banner S., Nagy Á.

Vezetőedző: Babulják Zoltán

Gólszerzők: Fehér 4., 23., 50., 56., Dévai 48., Vajnay 58., Héri B. 61., Héri A. 69.

Babulják Zoltán: Az eredmény ezúttal másodlagos volt, hiszen tudtuk, hogy jobb erőkből áll a Gázgyár, amely fizikálisan, erőben és gyorsaságban is fölénk kerekedett. Ennek ellenére büszke vagyok a játékosaimra, mert azt játszották, amit kértem tőlük, ez ma ennyire volt elegendő. Elsősorban a védekezéssel kellett foglalkoznunk, hiszen ők domináltak az egész mérkőzés folyamán., a támadásokra kevés energiánk maradt. Sajnos a különbségeket nem tudtunk a játékunkkal kiegyenlíteni, a végére pedig nagyon elfáradtunk, de a küzdőszellemünk dicséretet érdemel.