Ezüst- és bronzérem a Puebla Téli Tornáról

Megjelent: 2023. január 26.

Az idén is ragyogó hangulatban rendeztük meg Pesterzsébeten a kétnapos Puebla Téli Tornát, amelyen hazai sikerekből sem volt hiány: U11-es csapatunk ezüst-, U9-es együttesünk bronzérmes lett.

Ahogy az elmúlt években már megszokhattuk, ezúttal is nagy érdeklődés övezte a Puebla Téli Tornát, amelyre három korosztályra határon innen és túlról összesen húsz csapat nevezett. A szurkolók, hozzátartozók megtöltötték a BGSZC Pesterzsébeti Technikum tornacsarnokát, a jó hangulatról pedig klubunk új kabalafigurája, Pubi gondoskodott.

Szombat délelőtt máris a királykategória, vagyis az U11-es korosztály küzdelmeivel kezdődött a torna, amelyre hat csapat nevezett. A nyitó mérkőzést a házigazda Puebla a Mészöllyel játszotta, s mivel ez a két csapat végzett a csoportkör után az első két helyen, a döntőben megismétlődött a párosítás. Az 1–1-es rendes játékidő után drámai szétlövés következett, amelyet a Mészöly nyert meg, így Kővári Tibor együttese ezüstérmet szerzett, míg a dobogó alsó fokára a bronzmérkőzésen a Honvédot 1–0-ra legyőző Komárno FC állhatott fel.

Vasárnap reggeltől estig pattogott a labda, elsőként az U8-asok léptek pályára. A tornagyőzelemről körmérkőzések döntöttek, s mivel az első helyen pontazonosság állt fenn, a gólkülönbség rangsorolt. A Honvéd végül csupán egyetlen góllal előzte meg az ASI gárdáját (egymás elleni mérkőzésük 1–1-es döntetlen lett), így megnyerte a legfiatalabb korosztály Téli Tornáját, a harmadik helyen pedig a Carvalho BLAUSE végzett, míg a házigazda Puebla hatodik lett.

A kétnapos rendezvényt az U9-es korosztály küzdelmei zárták, a mezőnyben nyolc csapattal. A két négyes csoportból az első két helyezett jutott tovább az elődöntőbe, az A jelű négyest a házigazda Puebla, a B jelű kvartettet a III. Kerületi TVE nyerte meg veretlenül. Az elődöntőben aztán a Mészöly a Pueblát, a Kerület a Visegrádot múlta felül kapott gól nélkül, majd a fináléban az óbudaiak győztek, a Mészöly ezüstérmes lett, a bronzmérkőzést pedig Császár Kevin góljával csapatunk nyerte meg.

EREDMÉNYEK
U8-as korosztály. Csoportkör:
 ASI DSE–Eger SE 3–0, Honvéd–ASI DSE 1–1, Puebla FS–Mészöly FS 0–10, Carvalho BLAUSE–Eger SE 2–1, Mészöly FS–Carvalho BLAUSE 1–2, Honvéd–Puebla FS 6–0, Eger SE–Mészöly FS 0–1, Puebla FS–ASI DSE 0–8, Carvalho BLAUSE–Honvéd 0–4, Puebla FS–Eger SE 0–6, Honvéd–Mészöly FS 4–1, ASI DSE–Carvalho BLAUSE 3–3, Eger SE–Honvéd 1–1, Carvalho BLAUSE–Puebla FS 6–0, Mészöly FS–ASI DSE 1–2
U9-es korosztály. A-csoport: Puebla FS–Visegrád SE 1–0, Pestszentimre SK–Maximo Hungária 0–1, Puebla FS– Pestszentimre SK 3–0, Maximo Hungária–Visegrád SE 1–2, Maximo Hungária–Puebla FS 1–3, Visegrád SE–Pestszentimre SK 1–1. B-csoport: III. ker. TVE–Budatétény SE 4–0, Mészöly FS–SZAC 1–1, III. ker. TVE–Mészöly FS 4–1, SZAC–Budatétény SE 0–1, SZAC–III. ker. TVE 0–4, Budatétény SE–Mészöly FS 0–1. Az 5–8. helyért: SZAC–Maximo Hungária 2–0, Budatétény SE–Pestszentimre SK 3–2. Elődöntő: Puebla FS–Mészöly FS 0–3, III. ker. TVE–Visegrád SE 4–0. A 7. helyért: Maximo Hungária–Pestszentimre SK 0–4. Az 5. helyért: Budatétény SE–SZAC 0–4. A 3. helyért: Puebla FS–Visegrád SE 1–0. Döntő: Mészöly FS–III. ker. TVE 0–5
U11-es korosztály. Csoportkör: Mészöly FS–Puebla FS 2–0, Pestszentimre SK–Honvéd 0–2, Komárno FC–Újpesti Haladás 3–0, Pestszentimre SK–Puebla FS 1–4, Újpesti Haladás–Mészöly FS 1–3, Honvéd–Komárno FC 4–1, Puebla FS–Újpesti Haladás 6–1, Komárno FC–Pestszentimre SK 2–0, Mészöly FS–Honvéd 3–0, Komárno FC–Puebla FS 0–4, Honvéd–Újpesti Haladás 2–0, Pestszentimre SK–Mészöly FS 1–6, Puebla FS–Honvéd 1–1, Mészöly FS–Komárno FC 4–1, Újpesti Haladás–Pestszentimre SK 1–2. Az 5. helyért: Újpesti Haladás–Pestszentimre SK 3–0. A 3. helyért: Honvéd–Komárno FC 0–1. Döntő: Mészöly FS–Puebla FS 1–1 (szétlövéssel: 5–4)