Első bajnokijukat játszották U13-asaink

Megjelent: 2022. szeptember 18.

Bemutatkoztak a bajnokságban U13-asaink, első számú felnőttcsapatunk nem tudta megnehezíteni az éllovas Flotta dolgát, ám BLSZ IV-es együttesünk megszerezte második győzelmét is az idényben.

U13: Puebla FSBarca Escola 2–3 (1–1)
Gólszerző: Patály (24.), Tóth M. (56.), ill. Regős (15., 62.), Moreira-Fehér (70.)

Növendékeink közül többen is nagy izgatottsággal várták a pénteket, ugyanis életük első bajnoki mérkőzésén léptek pályára. U13-as együttesünk a nyitó fordulóban a jó erőkből álló Barca Escola gárdáját látta vendégül, ám fiataljainkon cseppet sem érződött a megilletődöttség. Remek iramban kezdődött a találkozó, mindkét oldalon adódtak lehetőségek, melyek közül az első negyedóra végén Regős Hunor gólra váltott egyet, megszerezve a vezetést a vendégeknek. Sokáig nem kellett várni a válaszra, Patály Roland szerezte az idény első Puebla-találatát, majd a szünet előtt akár fordíthatott is volna együttesünk, ha Ruscsák Dominik nem véd bravúrral. Ami késett, nem múlott: Tóth Mátyás révén az 56. percben már a mieinknél volt az előny, így elérhető közelségbe került a pontszerzés. A Barca Escola azonban nem adta fel, s előbb Regős Hunor második góljával, majd a találkozó legvégén Moreira-Fehér Alves góljával fordított, így 3–2-re megnyerte a bajnokit.

BLSZ IV: Erős Vár FC IIPuebla FS II 1–8 (1–4)
Gólszerző: Jónás (11.), ill. Karanedeff (6., 56.), Babulják (30.), Kővári (31.), Jóni (37., 75.), Menyhárt (55.), Dankó (59.)

Második bajnokiján megszerezte első győzelmét BLSZ IV-es csapatunk, amely a soron következő találkozón az Erős Vár II otthonában lépett pályára. A mieink gyorsan megszerezték a vezetést Karanedeff Zoltán góljával, de hamar érkezett a válasz a hazaiak részéről. A folytatásban az történt a pályán, amit a Puebla eltervezett, sorra szőttük a támadásokat, s bár a helyzetek sokáig kimaradtak, a 30. percben Babulják Zoltán megtörte a jeget. Ezt követően egymást érték a találatok, Kővári Tibor és Jóni Norbert is beköszönt, majd a fordulás után négy perc alatt szereztünk három gólt, ezzel végleg eldőlt a három pont sorsa. A 8–1-es végeredményt Jóni állította be, második számú csapatunk három forduló után két győzelemmel áll a bajnokságban.