Éld át újra, 3. rész: Pueblás futballfieszták

Megjelent: 2020. július 9.

Ahogyan a mondás tartja, a hagyományokat ápolni kell, a Puebla Focisuli számára pedig ilyen a Téli Teremtorna, amely 2012 óta minden évben megrendezésre kerül Pesterzsébeten, a Közgazdasági Szakközépiskola tornatermében. Amikor annak idején egyesületünk elnöke, Babulják Zoltán előállt az utánpótlástorna ötletével, nem létezett a Bozsik Program, és csak néhány egyesület szervezett rangos megmérettetéseket a fiataloknak. Már a kezdeteknél rangos mezőny gyűlt össze, 2017-ben pedig szintet lépett a sorozat, ugyanis az ötödik tornán már hat korosztály, hatvan csapat, és nyolcszáz gyermek alkotta a mezőnyt. Ez az esztendő más szempontból is különleges volt, hiszen nőtt a helyszínek száma is, Pesterzsébet és Csepel három sportcsarnokában láthattak a szurkolók gyönyörű cseleket, szép gólokat, és parádés védéseket. Vendégül láttuk többek között a Vasas, a Ferencváros, a Honvéd, és a Kecskemét fiataljait, de a Téli Teremtornák történetében először érkeztek Szlovákiából, valamint Erdélyből is csapatok. Egy évvel később a látvány és a körítés terén is fejlődtünk, ugyanis professzionális fény- és hangtechnika fogadta a résztvevő csapatokat, a mérkőzéseket pedig helyszíni kommentár, s a felnőtteknél megszokott bevonulás övezte, ahol egyesével, név szerint szólítottuk pályára a futballpalántákat. A VI. Puebla Téli Torna legnagyobb hazai sikerét jelentette, hogy az U7-es korosztályban, Novák Benjamin személyében egyesületünk adta a gólkirályt. Az ötletgazda, Babulják Zoltán egy évvel később is boldogan csettinthetett a rendezvény sikere láttán: 2018 decemberében a tornák történetében először itthon maradt a trófea, U9-es csapatunk 4-0-1-es mérleggel zárta a tornát, és nyert aranyérmet, ráadásul a tízgólos Rigó Normand személyében a gólkirály is a Pueblából került ki.

Ami a legutóbbi, 2019-es Puebla Téli Tornát illeti, ezúttal harminc csapat nevezését tudta elfogadni egyesületünk, bár ennél jóval többen jelentkeztek volna. December első hétvégéjén így is zsúfolásig tele volt a Pesterzsébeti Közgazdasági Szakgimnázium Tornacsarnoka a focipalántákkal és a lelkes szurkolókkal. Egyesületünk mindhárom korosztályban (U7, U8, U10) indított csapatot. A legkisebbek a nyolccsapatos mezőnyben az előkelő harmadik helyezést érték el, míg az U8-asok minden várakozást felülmúlva arattak klubunk életében történelmi sikert; a korosztály tízcsapatos mezőnyében a náluk magasabban jegyzett ellenfelek (MTK, Budai FC, Újpest, Cegléd) felett diadalmaskodva, a döntőben a büntetőpárbajt megnyerve állhattak fel a dobogó legmagasabb fokára. Az U10-eseknél szintén tíz erős csapat mérkőzött meg egymással, itt a mieink egy győzelem, egy döntetlen, valamint két vereség után a hetedik helyen zárták a tornát. A hagyomány, miszerint minden évben színvonalas, jó hangulatú és meglepetésekkel tarkított programokkal várjuk a csapatokat, idén folytatódik, 2020-ban ráadásul két hétvégén keresztül zajlanak majd a küzdelmek a Puebla Téli Torna keretein belül.

„Amikor nyolc évvel ezelőtt megálmodtuk a Puebla Téli Tornát, nem is reméltük, hogy idővel az ország legmagasabban jegyzett klubjait láthatjuk majd vendégül Pesterzsébeten – hangsúlyozta Babulják Zoltán, egyesületünk elnöke, a torna főszervezője. – Büszkék vagyunk rá, hogy évről évre emelkedik a színvonal, és a nézőszám, a visszajelzések alapján minden évben remekül érzik magukat a csapatok nálunk. Idén is szeretnénk népszerűsíteni ezt a csodálatos sportágat, és tovább öregbíteni kerületünk hírnevét.”