U14: három gól, három pont, BLSZ II: három iksz

Megjelent: 2023. október 16.

Egy győzelem, egy döntetlen, egy vereség a hétvégi mérleg: U14-eseink Babalola-mesterhármassal nyertek, a BLSZ II-es felnőttek sorozatban harmadszor játszottak döntetlent, második számú csapatunk nem bírt az éllovassal.

A forduló mérkőzése:

Továbbra is kiváló formában van U14-es csapatunk, amely szombat délután esélyesként fogadta az Ócsát a Papírgyári pályán. A mieink a várakozásoknak megfelelően jobban kezdtek, magasan letámadtak, de igazán nagy helyzetet eleite nem sikerült kialakítaniuk, a vendégek ugyanis jól zárták a passzsávokat. Az első játékrész hajrájához érve viszont gólfelelősünk, Babalola Tolani kétszer is megvillant: előbb egy kiugratást követően lőtte ki a hosszú alsót, majd középen érkezett jó ütemben. A félidő hosszabbításában Tarsoly Noel két ócsai lövést is bravúrral védett, így a 2–0-s előnnyel fordultunk.

Mezőnyjátékkal folytatódott a találkozó a térfélcsere után, inkább a Puebla előtt adódtak lehetőségek, ám Koch Roland több nagy védést is bemutatott. Kirúgásaiból ráadásul Suller Gábor egymás után háromszor került ziccerbe, de egyiket sem tudta kihasználni, amikor pedig felépített támadással próbálkozott az Ócsa, védelmünk jól állt a lábán. A túloldalon Babalola harmadik gólja végleg eldöntötte a mérkőzést, innen már nem volt visszaút a szervezetten futballozó riválisnak. U14-es fiataljaink sorozatban harmadszor győztek a bajnokságban, ezúttal 3–0-ra, és már a negyedik helyen állnak a tabellán!

BLSZ U14, 2. csoport, 7. forduló
Puebla FS–Ócsa SE 3–0 (2–0)
Gólszerző:
Babalola Tolani (25., 30., 65.)

Ez történt még a hétvégén:

  • Az idényben már negyedszer, sorozatban harmadszor játszott döntetlent BLSZ II-es csapatunk, ami jól mutatja a mezőny erősségét és kiegyensúlyozottságát. A Hidegkút (2–2) és a KISE (3–3) elleni iksz után vasárnap délután a Stand98 FC-vel osztozott meg a pontokon Eszes László együttese, amely a gól nélküli első félidő után a második elején megérdemelten szerzett vezetést Váradi Norbert góljával. A vendégek az utolsó negyedórához érve egyenlítettek, így 1–1-es döntetlennel zárult az összecsapás.
  • Elmaradt a bravúr, nem tudta meglepni a listavezető ESMTK II-t idegenben BLSZ IV-es együttesünk. A péntek esti pesterzsébeti rangadót a házigazda kezdte jobban, amely negyedóra elteltével háromgólos előnybe került, ezzel gyakorlatilag el is döntötte a pontok sorsát. A mieink küzdöttek, hajtottak, helyenként egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet, Tóth Artúr góljával pedig szépítettek is, ám a rivális győzelméhez nem férhetett kétség, a vége 7–1 lett a piros-fehérek javára.
  • Ezúttal is volt Bozsik-torna, U10-es és U11-es fiataljaink ideális futballidőben fejlődhettek tovább a Zodony utcában.