Sikeres szezonzárás

Megjelent: 2022. november 29.

Négy csapatunkból három győzelemmel zárta az őszi idényt, futsalosaink hat, U14-eseink négy, a BLSZ II-es felnőttek három gólt szerezve nyerték meg utolsó idei bajnokijukat.

U14: Puebla FS–MLTC 4–3 (2–0)
Gólszerző: Babalola (10., 37.), Kurucz (21.), Bíró (40.), ill. Szabó B. (43.), Cseh (51., 60.)

A szép szezonzárásban reménykedett U14-es csapatunk, amely hatpontos rangadót vívott az MLTC-vel, a győztes ugyanis lépéselőnybe került riválisával szemben. A nagy tétnek megfelelően állt bele a mérkőzésbe együttesünk, amely hamar letámadta ellenfelét, és Babalola Tolani góljával már tíz perc elteltével megszerezte a vezetést. A folytatásban is az történt a pályán, amit a mieink elterveztek, szép passzokkal, tudatos akciókkal kerültünk a mátyásföldi kapu elé, Kurucz Roland pedig kisvártatva megduplázta előnyünket. A szünetig már nem esett újabb találat, de a második félidőben ott folytattuk, ahol az elsőben abbahagytuk, előbb Babalola, majd három perccel később Bíró Máté köszönt be. Négygólos előnye birtokában azonban kissé elkényelmesedett a Puebla, az MLTC pedig nem adta fel, és elkezdett faragni hátrányán. Tíz perccel a vége előtt már csak eggyel vezettünk, de előnyünk kitartott a lefújásig, így szenzációs mérkőzésen fontos, 4–3-as győzelmet arattunk.

BLSZ II: Puebla FS–Csepel UFC 3–1 (2–1)
Gólszerző: Sallay (23.), Tóth A. (31.), Nagy G. (72.), ill. Kreisz (21.)

Rangadóval zárult az ősz első számú felnőttcsapatunknak is, amely a Csepelt látta vendégül a Goldball Parkban. Az első negyedóra mezőnyjátéka után egy védelmi megingást kihasználva szereztek vezetést a vendégek, de alig két percre rá érkezett a válasz, Sallay Balázs tekert szépségdíjas gólt a hosszúba. Sőt, nem sokkal később már Tóth Artúr révén a mieink vezettek, 2–1-es hazai előnynél vonulhattak pihenőre a felek. Fordulás után ugyan ritmust váltott a Csepel, de igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani, csapatunk szervezetten védekezett, olykor pedig a gyors ellentámadásokra is maradt energia. A hajrára fordulva egy szöglet után Nagy Gergő lőtte ki a hosszú alsót, így már kettővel vezetett a Puebla, amely azt is elbírta, hogy Karacs András sérülése miatt az utolsó negyedórában megfogyatkozott. Az eredmény már nem változott, Eszes László alakulata 3–1-re nyert, és a tabella 11. helyén zárta az őszi szezont.

BLSZ IV: BMC–Puebla FS II 4–2 (2–1)
Gólszerző: Beer (25.), Vitéz (36.), Varju (54.), Czakó (86.), ill. Jóni (27., 60.)

Nehéz feladat várt második számú felnőttcsapatunkra, amelynek a bajnoki címre pályázó BMC otthonában kellett volna borítania a papírformát. Mezőnyben egyenrangú ellenfelei voltunk esélyesebb riválisunknak, de a kapu előtt sajnos eleinte hiányoztak a jó megoldások, így hiába alakítottunk ki helyzeteket, nem tudtunk vezetést szerezni. A túloldalon azonban Beer György betalált, de szinte rögtön érkezett a válasz, Jóni Norbert ezúttal is felvette a góllövő cipőjét. A félidő végét megnyomták a hazaiak, Vitéz Barnabás pedig bevette a mieink kapuját, így a szünetben egygólos hátrányban voltunk. Ment előre, hajtott a Puebla II, mégis a BMC szerzett újabb gólt a szünet után, ezúttal Varju Dániel volt eredményes. Menetrendszerűen jött a felelet Jónitól, így a hajrára fordulva reménykedhettünk, és az egyenlítésre is voltak lehetőségeink. Sajnos azonban a helyzetek kimaradtak, Czakó Csenger pedig lezárta a mérkőzést, BLSZ IV-es együttesünk így 4–2-es vereséget szenvedett utolsó idei mérkőzésén, és a tabella hatodik vagy hetedik helyén telelhet.

Futsal NB III: Puebla FS–Eger SE 6–2 (2–0)
Gólszerző: Simon (11., 37.), Huzián (12.), Bokor (24., 29.), Salgói (31.), ill. Gáspár (26.), Vitányi (38.)

Futsalcsapatunk is idei utolsó mérkőzését játszotta, hétfő este az Eger látogatott Kistarcsára. Noha ellenfelünk a tabella kilencedik helyén szerénykedik, hamar megmutatta, hogy ennél jobb játékerőt képvisel, az első tíz percben hiába próbálkoztak a mieink, nem tudták feltörni a hevesi reteszt. Simon Viktor révén aztán előnybe kerültek a mieink, sőt, egy percre rá Huzián Renátó is betalált egy szép akció végén, így a szünetben 2–0 állt az eredményjelzőn. A térfélcserét követően kezdeményezőbbé vált az Eger játéka, de Éliás Gergely bravúrt bravúrra halmozott, ezen a mérkőzésen nem lehetett neki akcióból betalálni. Bokor Gergely öt perc alatt duplázott, s bár a kettő között Gáspár Milán büntetőből beköszönt, így is magabiztosan vezettek a mieink. És nyertek is, mert a hajrában előbb Salgói Attila, majd ismét Simon volt eredményes – Vitányi László kisbüntetőből csak szépíteni tudott. A Puebla 6–2-es sikerrel zárta a naptári évet, az őszi szezonban öt győzelem mellett három vereség volt a mérlegünk.