Pontot szereztek a felnőttek, botlottak a fiatalok

Megjelent: 2020. szeptember 30.

A hétvégén folytatódtak a bajnokságok küzdelmei, a szezonban harmadik alkalommal lépett pályára felnőtt csapatunk, valamint U14-es és U16-os együttesünk. A fiataloknak ezúttal nem jött ki a lépés, a “nagyok” azonban parázs rangadón szereztek fontos pontot, ezzel megőrizték veretlenségüket a bajnokságban.

 

U16: Puebla FS TFC – Nagytétényi Kohász 2–7 (0–3)
Csepel, Papírgyári pálya, 35 néző. Vezette: Ilyés
Gólszerző: Balázs (50., 53.), ill. Horváth-Szamosfalvi (20.), Kovács G. (26., 58., 73.), Czakó (44., 59., 75.)

Alsóházi rangadóval indult a Pueblás futballhétvége szombaton, szurkolóink élő közvetítésben követhették, ahogyan U16-os együttesünk a mieinkhez hasonlóan két vereséggel rajtoló Nagytétény ellen igyekezett megszerezni első győzelmét. Hazai helyzetekkel kezdődött a mérkőzés, ám nem sikerült túljárnunk Boruzs eszén, s mint később kiderült, a kihagyott lehetőségek megbosszulták magukat, a félidő közepén ugyanis alig öt perc leforgása alatt kétszer is betaláltak a vendégek, Horváth-Szamosfalvi és Kovács volt eredményes. A játékrész hajrája a Puebláról szólt, gólt mégis egy ellentámadás végén a Kohász szerzett, amely így háromgólos fórral vonulhatott pihenőre. Babulják Zoltán a szünetben kérte a fiúkból, higgyék el, hogy akár fordíthatnak is, s kis híján igaza is lett a mesternek, ugyanis együttesünk előbb Balázs Krisztián hatalmas góljával szépített, majd Boruzs hibáját kihasználva Balázs újabb találatával egyetlen találatra csökkentette a különbséget. Ennél közelebb azonban már nem sikerült zárkózni, sőt, a védekezési hibákat kihasználva a vendégek még négyet rámoltak be az egyébiránt parádésan védő Temesvári kapujába, így összességében megérdemelten, ám túlzó különbséggel győzött a Nagytétény.

Babulják Zoltán, vezetőedző: „Megint ugyanaz a lemez szól, harmadjára kapunk hetet, ami rengeteg, ugyanakkor a játék képe alapján akár meg is nyerhettük volna a mérkőzést. Mindkét félidő elején temérdek lehetőségünk volt, amíg ezek kihasználatlanul maradnak, nem fogunk tudni javulni az eredményesség terén.”

 

U14: Mészöly Focisuli SE – Puebla FS TFC 5–3 (4–1)
Budapest, Fehér út, 50 néző. Vezette: Gyarmati
Gólszerző: Perjesi (3., 18., 22.), Lehel (31.), Sziklai (68.), ill. Stiller (10., 38.), Kovács K. (69.)

Kiütéses győzelem után két vereséget szenvedett U14-es csapatunk a bajnokságban, Babulják Zoltán legénysége vasárnap a hasonló mérleggel álló Mészöly Focisuli otthonában lépett pályára. Gyors gólváltással kezdődött a mérkőzés, Perjesi találatára a túloldalon Stiller felelt, majd a hazaiak támadója két egyéni hibát kihasználva négy percen belül mesterhármasig jutott, s a fordulás előtt még Lehel is betalált. A látottak alapján háromgólos különbséggel is megérdemelten vezetett a Mészöly, ám a második játékrészben ritmust váltott a Puebla, Stiller rögtön a szünet után megszerezte önmaga és csapata második találatát, és több nagy helyzet is adódott a mieink előtt. Bottlik Attila azonban hatalmas bravúrokkal őrizte a házigazda kétgólos előnyét, ráadásul egy gyors ellentámadás végén Sziklai is betalált, így Kovács hajrábeli gólja már nem osztott, nem szorzott, nagy küzdelemben a Mészöly tartotta otthon mindhárom pontot.

Babulják Zoltán, vezetőedző: „A hazaiakat ügyes, gyors játékosok alkották, akik szép focit játszottak, ennek ellenére mi adtunk nekik egy félidőnyi előnyt, a szünet előtt a hozzáállással és a teljesítménnyel sem lehettem elégedett. A második játékrészben aztán egy teljesen másik csapat jött ki a pályára, küzdöttünk egymásért, s helyenként jó játékkal nehezítettük meg az esélyesebb ellenfelünk dolgát.”

 

BLSZ III: “33” FC – Puebla FS TFC 1–1 (0–1)
Budafok, Promontor utca, 60 néző. Vezette: Újhelyi
Gólszerző: Léb (75.), ill. Morvay (30.)

Villanyfényes rangadót rendeztek vasárnap este Budafokon, két hibátlan csapat, a “33” FC és a Puebla Focisuli egymás ellen szerette volna folytatni jó sorozatát. Mindkét együttes jól megszervezte védekezését, de a mieink kezdtek jobban, két nagy helyzet is adódott a hazai kapu előtt, ám Vincze kapus mindkét alkalommal jól zárta a szöget. Félóra elteltével már ő is tehetetlen volt, a házi góllövőlista élére ugró Morvay Bátor szerzett vezetést a Pueblának, s bár a félidő hajrájában a házigazda volt aktívabb, sikerült megőriznünk előnyünket a szünetig. A fordulás után mezőnyharc volt, sok szabálytalanság, és kiegyenlített játék jellemezte a mérkőzést, negyedórával a vége előtt azonban “33” FC szinte a semmiből egalizált, Léb László talált Nagy Ákos kapujába. A hajrában mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de újabb gól már nem született, így két győzelem után ezúttal döntetlenre végzett Eszes László alakulata, amely a forduló után az előkelő negyedik helyen áll a bajnoki táblázaton.

Eszes László, vezetőedző: „Jó csapat ellen a mérkőzés nagy részében mi domináltunk, ám a helyzeteink kimaradtak, az ellenfél kapusa bravúrokat mutatott be. Kiegyenlített játék folyt a találkozó jelentős részében, s bár kicsit közelebb álltunk a győzelemhez, összességében igazságosnak mondható a döntetlen.”