Újabb nagy győzelmet arattak fiataljaink

Megjelent: 2023. október 31.

A Kastélydomb otthonában elszenvedett vereség után a Testvériség ellen tértek vissza a győztes útra U14-eseink, míg BLSZ II-eseink ismét döntetlent játszottak, a BLSZ IV-esek nagy csatban maradtak alul.

A forduló mérkőzése:

Három napon belül két mérkőzést is játszott U14-es csapatunk a mögöttünk hagyott héten. Korosztályos együttesünk előbb szerdán a Kastélydomb otthonában vendégszerepelt, ahol hamar háromgólos hátrányba került, és bár az első félidő végén egyetlen találatra zárkózott, a ritmust váltó házigazda végül magabiztosan, 8–4-re győzött. Szombaton sem várt sokkal könnyebb feladat fiataljainkra, elvégre a Testvériség-Újpalota érkezett a Papírgyári pályára, amely jól kezdte a bajnokságot – hogy mást ne mondjunk, a Kelen Talents ellen meg sem állt 17 gólig.

Babulják Zoltán és Jóni Norbert csapata viszont felkészülten várta riválisát, hamar magához ragadta a kezdeményezést, és Tóth Mátyás góljával már öt perc elteltével vezetést szerzett. Ugyanennyit kellett várni a Puebla második találatára, amelyet az egyik házi gólfelelősünk, Babalola Tolani jegyzett, majd kisvártatva Tóth Mátyás ismét megvillant, és máris 3–0-ra vezettünk. Csakhogy a Testvériség nem hagyta annyiban a dolgot, még a szünet előtt szépítettek a vendégek, majd a második játékrész elején egyre bátrabban támadtak, és újfent közelebb zárkóztak. Babalola viszont szinte azonnal válaszolt, az 5–2-es végeredményt pedig Páder Bálint állította be – hét meccs után a tabella negyedik helyén áll U14-es csapatunk!

Ez történt még a hétvégén:

  • A remi a sláger: ötödször játszott döntetlent BLSZ II-es csapatunk, amely ezúttal a BEAC otthonában szerzett egy pontot. Hiába kezdtek jól a mieink, a rivális szerzett vezetést, ám Tóth Artúrt nem tudták féken tartani a hazaiak, támadónk az első félidő hajrájában öt perc alatt kétszer is betalált. A második játékrészben lezárhattuk volna a találkozót, de az ellenfélnek is voltak helyzetei, amelyek közül tíz perccel a vége előtt egyet ki is használt a BEAC, így 2–2-es döntetlennel zárult a mérkőzés.
  • Joggal lehettünk bizakodók BLSZ IV-es együttesünk előző bajnokija után, a Zuglói Kinizsi 5–3-as legyőzésével ugyanis megszakadt a második számú csapat nyeretlenségi sorozata. A mögöttünk hagyott hétvégén viszont újfent erős vetélytárssal néztek farkasszemet a mieink, és sajnos nem tudtak borsot törni a BME orra alá. Az első játékrész feléhez érve kerültek előnybe a vendégek, amit a szünet előtt megdupláztak, a fordulás után pedig hiába alakítottunk ki helyzeteket, nem tudtunk betalálni, így 2–0-s vereséget szenvedtünk.
  • Újabb Bozsik-tornán vettünk részt: az őszies időben szombat délelőtt három korosztályunk is pályára lépett a Zodony utcában.