Ilyen volt a Puebla Pünkösd Kupa

Megjelent: 2023. április 17.

Az eddigi legizgalmasabb Puebla Pünkösd Kupán vagyunk túl, az U9-eseknél az arany-, az U11-eseknél a bronzérem sorsa dőlt el szétlövést követően. U11-es csapatunk ezüstérmet szerzett a hazai rendezésű tornán, és a másik két korosztályunk is jól szerepelt.

Minden évben nagy várakozás előzi meg a hazai rendezésű tornákat, a Puebla Pünkösd Kupára immár harmadik alkalommal került sor Pünkösdhétfőn a Goldball Parkban. Már délelőtt megtelt a létesítmény, szerencsére az időjárás is kegyes volt hozzánk, egy rövid záport leszámítva ideális futballidő fogadta a csapatokat. Elsőként az U8-asok és az U9-esek mutatták meg tudásukat a szülőknek, szurkolóknak, a középső pályán a kisebbek, a két szélsőn a nagyobbak játszották le a csoportmérkőzéseket. Az U8-as mezőnyt hat együttes alkotta, a végeredményt pedig a csoportküzdelmek jelentették: a Carvalho BLAUSE II-es csapata hibátlan mérleggel nyerte meg a tornát, és a házigazda Puebla sem maradt győzelem nélkül, a mieink az ötödik helyen zártak. Az U9-eseknél helyosztók döntöttek az érmek sorsáról, a döntőben a Budatétény 2–2 után büntetőkkel győzte le az Airnergyt, a bronzérmet a Carvalho szerezte meg, míg korosztályos csapatunk a nyolcadik helyen végzett.

Amíg a kisebb korosztályok képviselői átvették a megérdemelt érmeket és kupákat Egressy Gábortól, a torna nagykövetétől, kabalafiguránk, Pubi szórakoztatta a közönséget, az U11-esek pedig már elkezdték a bemelegítést. A királykategória küzdelmeire délután került sor, a három, egyaránt négyes csoport mérkőzései három pályán zajlottak. A Puebla az A jelű kvartettbe kapott besorolást, és bár az első mérkőzésünkön kikaptunk a Gödöllőtől, a folytatásban a Gödöt 2–1-re, a Pénzügyőrt 4–0-ra győztük le. Következett a negyeddöntő, amelyet büntetőkkel nyertünk meg az FC Budapest ellen, az elődöntőben pedig a Félegyházi TSI sem jelentett akadályt (3–0). A fináléban a gödiek visszavágtak a csoportkörös vereségért, de az ezüst is szépen csillog; a dobogó alsó fokára az FTSI drámai büntetőpárbaj után állhatott fel.

Ezúton is köszönjük a részvételt minden csapat játékosának, edzőjének, sportvezetőjének és szurkolójának – újabb sikeres torna van mögöttünk!