Kilencig jutott, továbbra is hibátlan felnőtt csapatunk

Megjelent: 2020. szeptember 14.

Esélyt sem adott ellenfelének a Puebla felnőtt együttese, amely gólzáporos találkozón ütötte ki a Merkapt gárdáját. Elrajtolt a Bozsik Program, ahol parádés teljesítménnyel rukkoltak ki a mieink, U16-osainknak azonban ezúttal nem jött ki a lépés, U14-es csapatunk pedig tévés mérkőzésen szenvedett szoros vereséget.

 

U14: ASR Gázgyár – Puebla FS TFC 2–0 (0–0)
Budapest, Aquincum, 55 néző. Vezette: Nagy G.
Gólszerző: Juhász (39.), Fehér (62.)

A Puebla Tv közvetítésének hála az otthon maradó szurkolók is élőben követhették az U14-es Budapest Bajnokság szombati rangadóját, amelyen két, egyaránt győzelemmel rajtoló együttes mérte össze erejét, a Puebla a Gázgyár otthonában vendégszerepelt. Az első játékrész nem hozott gólt, s bár a hazaiak birtokolták többet a labdát, a mieink előtt is adódtak kisebb lehetőségek. A fordulás után magasabb fokozatra kapcsolt a Gázgyár, s egy labdaszerzést követően Juhász meg is szerezte a vezetést ellenfelünknek. Hátrányban kezdeményezőbbé vált a Puebla játéka, egy szöglet után mégis a házigazda szerzett újabb gólt, Fehér Adrián állította be a 2–0-ás végeredményt.

Babulják Zoltán, vezetőedző: „A vereség ellenére gratulálok a srácoknak, mert jó teljesítményt nyújtottak, a végletekig kiélezett, szoros mérkőzést játszottunk, s ellenfelünk csupán fizikálisan kerekedett fölénk. Nem sok csapat fog ponttal távozni a Gázgyár Sporttelepről.”

 

BLSZ III: Puebla FS TFC – Merkapt SE 9–3 (7–2)
Csepel, Papírgyári pálya, 40 néző. Vezette: Benedek
Gólszerző: Sárközy (11., 13.), Csuka (19., 29.), Morvay (30., 44.), Karacs (45.), Szabó (11-esből, 86.), Tápi (89.), ill. Bódi (15.), Bella (34.), Lipusz (55.)

Győztes rajt után hazai pályán is bemutatkozott felnőtt csapatunk, amely a szezonban első mérkőzését játszó Merkapt ellen lépett pályára szombat délután. A mieink esélyeshez méltóan hamar kétgólos előnyre tettek szert, mindkét alkalommal Sárközy volt eredményes, de a vendégek negyedóra elteltével szépítettek. Játékban osztálykülönbség mutatkozott meg a felek között, s szerencsére a gólok sem maradtak el, Csuka és Morvay is duplázott, s a fordulás előtt még Karacs is betalált, míg a túloldalon egy védelmi hibát követően Bella volt eredményes. Kilenc gólt hozott tehát az első játékrész, s bár a fordulás után az ellenfél ismét közelebb zárkózott, a hajrá a mieinké volt, a csereként beállt Szabó Ákos büntetőből volt eredményes, s a szünetben beszálló Tápi is betalált, így végül 9–3-as győzelmet aratott, s a tabella élére ugrott Eszes László együttese.

Eszes László, vezetőedző: „Ezen a napon nem volt kérdés, melyik a jobb csapat, s szerencsére ez a gólok számában is megmutatkozott. Közönségszórakoztató mérkőzésen arattunk megérdemelt győzelmet.”

 

U16: Puebla FS TFC – Újpesti Haladás 0–7 (0–3)
Csepel, Papírgyári pálya, 45 néző. Vezette: Szepesi
Gólszerző: Tarr (16., 44., 68.), Kővágó (35.), Bercsik (47., 71.), Méhes (63.)

A Puebla és az Újpesti Haladás is 7–2-vel indította az U16-os bajnokságot, de ellentétes előjellel, így együttesünk első győzelméért, a IV. kerületi ellenfél hibátlan mérlege megőrzéséért lépett pályára vasárnap délelőtt. Ezen a mérkőzésen sajnos nem jött ki a lépés kedvenceinknek, s bár a játék képe alapján szorosabb is lehetett volna a találkozó, sajnos a pesterzsébeti helyzetek kimaradtak, míg a Haladás nem hibázott a kapu előtt. A vendégek ezúttal is hétig jutottak, Tarr mesterhármasa mellett Bercsik kétszer volt eredményes, s Kővágó és Méhes is betalált.

Babulják Zoltán, vezetőedző: „Aki az eredményjelzőre pillantott a lefújást követően, azt hihette, simán győztek a vendégek, de játékban felvettük velük a versenyt, ám a kapu előtt pontatlanok voltunk. A két vereség ellenére együtt van a társaság, s remélhetőleg idővel az eredmények sem maradnak majd el.”