Kétgólos hátrányból fordítottunk

Megjelent: 2023. március 6.

Izgalmakban és gólokban sem volt hiány az első tavaszi futballhétvégén. BLSZ IV-es felnőttcsapatunk tíz perc alatt fordított és 3–2-re nyert a BAK II ellen, míg U13-asaink négy gólt szereztek, mégis kikaptak a Hidegkúttól.

Nem úgy indult a tavaszi idény és annak első bajnoki mérkőzése BLSZ IV-es felnőttcsapatunknak, ahogy a mieink eltervezték, a BAK II ugyanis alig két perc elteltével vezetést szerzett a Papírgyári pályán Bajtai Zsolt góljával. A folytatásban kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán, a Puebla előtt is adódtak lehetőségek, újabb gólt mégis a vendégek szereztek, Kiss Dániel növelte a rivális előnyét. A szünet előtt több helyzetünk is volt a szépítésre, ám ezek kimaradtak, Szalai Martin jól védett, az első félidő végén pedig némi meglepetésre 2–0-ra vezetett a BAK. A folytatásban aztán magasabb sebességi fokozatba kapcsolt együttesünk, ám a vendégek védelme sokáig jól állta a sarat, no meg az átütőerő is hiányzott támadásainkból. A második játékrész feléhez érve aztán Kővári Tibor megtörte a jeget, aki két percen belül két gólt szerzett – 2–2-nél kezdődhetett minden elölről. Mindkét csapat kezdeményezően játszott, a három pontra hajtott, amelyet végül a mieink szereztek meg, miután a góllövőlistán második helyen álló Jóni Norbert idénybeli tizenhetedik találatára már nem tudtak válaszolni a vendégek. A tabellán hetedik Puebla II szinte végig fölényben játszva megérdemelt, 3–2-es győzelemmel kezdte a tavaszt, egy hét múlva pedig a Piramis otthonában folytatja szereplését.

BLSZ IV: Puebla FS II–BAK II 3–2 (0–2)
Gólszerző: Kővári (68., 70.), Jóni (78.), ill. Bajtai (3.), Kiss D. (26.)

Az őszitől eltérő csoportbeosztásban folytatódott az U13-as bajnokság, amelynek első tavaszi mérkőzésén a Hidegkút otthonába látogattak fiataljaink. A hosszabb kispad és a papírforma is hazai győzelmet ígért, ám hiába szerezte meg hamar a vezetést riválisunk, az első negyedóra végéhez érve Babalola Tolani egyenlített, majd négy percre rá ismét betalált. A kettő között ráadásul Tóth Mátyás is eredményes volt, ezzel már 3–1-re vezettek a mieink – a mérkőzésnek azonban még korántsem volt vége. A Hidegkút a szünet előtt szépített, a fordulás után pedig egalizált is, s bár a játékrész feléhez érve Gunda Zalán ismét előnyhöz juttatta a Pueblát, gyorsan érkezett a hazai válasz a végül négy gólt jegyző Kandrács Csaba jóvoltából. A végjáték 4–4-ről kezdődött, és a helyzetek alapján a győzelemre volt esélyünk, ám a slusszpoént a Hidegkút szolgáltatta, amely hajrágólokkal 6–4-es győzelmet aratott – a mutatott játékra azonban a mieink is bátran építhetnek. 

U13: Hidegkúti SC–Puebla FS 6–4 (2–3)
Gólszerző: Kandrács (11., 39., 55., 67.), Bíró (30.), Takács M. (63.), ill. Babalola (17., 21.), Tóth M. (18.), Gunda (51.)