Heti mérleg: egy győzelem, egy iksz, egy vereség

Megjelent: 2018. október 23.

Felemás hetet zártak labdarúgócsapataink a Budapest Bajnokságban. U-14-eseink még csütörtökön léptek pályára, a 7. forduló nyitómérkőzésén a Jövő SE vendégei voltak. A házigazdák már a hatodik percben megszerezték a vezető találatot – Büyükbatlar volt eredményes -, előnyük azonban csupán a félidő hajrájáig tartott, amikor a játékrész során mezőnyfölényben futballozó Puebla Kis Benedek szemfüles góljával kiegyenlített. A második félidő kiélezett küzdelmet hozott, hol egyik, hol másik hálóőrt dolgoztatták meg a játékosok, ám mind a mi oldalunkon Kármán, mind a hazaiaknál Kautzky remek védésekkel tartotta meccsben csapatát. Kis többször is megszerezhette volna saját maga és csapata második találatát, ám a helyzetek rendre kimaradtak, amikor pedig már mindenki elkönyvelte a döntetlent, érkezett Vargaluta, és a hatvannyolcadik minutumban eldöntötte a találkozót a Jövő SE javára. Csapatunk tehát a Mészöly Focisuli ellen elszenvedett vereséget követően ismét pont nélkül maradt, javításra azonban bőven van még lehetőség; elsőként szombaton, közvetlenül az Októberfeszt első versenynapját követően (14:30), mégpedig az Újbuda ellen.

BLSZ U-14, 2. csoport
7. forduló
Jövő SE – Puebla 13 FC 2:1 (Büyükbatlar 6′, Vargaluta 68′, ill. Kis 35′)
Postás Sporttelep, 35 néző. Vezette: Sörös.

Szombaton újabb rangadón lépett pályára U19-es együttesünk, akik ezúttal a szintén tizenkét ponttal álló Ferihegy-Vecsés otthonában vendégszerepeltek. Kiváló futballidőben, közel ötven szurkoló előtt lépett pályára a két csapat, s a mérkőzés remek iramban kezdődött, hiszen már az első percekben veszélyben forogtak a kapuk. Csapatunk uralta a középpályát, s a remek indítások közül egyből meg is szerezte a vezetést: Tápi beadását Karacs váltotta gólra. Nyolc perccel az első játékrész vége előtt aztán a hazaiak első ziccerükből bevették Nagy Ákos négy mérkőzés óta érintetlen kapuját, egy kontrát követően a két védő közül kilépő Oláh 14 méterről talált be, így 1:1-es állásnál fordultak a felek. A második játékrészben már inkább a fizikai küzdelem dominált, mintsem a látványos támadójáték, a hajrára ráadásul kissé elfáradtak a mieink, s a hazaiak futószalagon dolgozták ki helyzeteiket. Nádasi és Islai is eldönthette volna a mérkőzést, ám szerencsére védelmünk remekül helytállt, így maradt a döntetlen, és a pontosztozkodás. Csapatunkra vasárnap 13 órától hazai mérkőzés vár, ellenfelünk a BVSC gárdája lesz a Vasas Sporttelepen.

BLSZ U-19, 1. csoport
7. forduló
Ferihegy LA Vecsés – Puebla FS TFC 1:1 (Oláh 37′, ill. Karacs 19′)
Vecsés, 45 néző. Vezette: Vitárius.

Csepeli derbit rendeztek vasárnap a Papírgyár pályán, felnőtt csapatunk ugyanis a testvéregyesület Csep-Gól második csapatával mérkőzött meg a Budapest Bajnokság negyedosztályában. A mieink hamar egyértelműsítették az erőviszonyokat, s a papírformának megfelelően már az első játékrészben öt gólt rámoltak be ellenfelük hálójába: fertályóra alatt Karacs és Sárközy, majd Molnár kétszer volt eredményes, a szünet előtt pedig Sárközy közelről állította be a félidei részeredményt. A fordulást követően tovább nőtt a mieink fölénye, Karacs és Sárközy ismét beköszönt, a kettő között pedig Nagy Ákos jelentkezett bravúros védéssel. A hatvanadik percben Csuka hatalmas góljával pedig már 8:0 állt az eredményjelzőn. Tíz perccel később kettőt is cserélt Babulják Zoltán, a beszállók közül Szabó Ákos első labdaérintéséből eredményes volt, Dankó Dánielt azonban sajnos kiállította a játékvezető, így rá egy hónap eltiltás vár. Magabiztosan győzött tehát felnőtt csapatunk, az imponáló sikert pedig egy újabb követheti, miután szombaton a tabella hátsó régiójában tanyázó Régi Focibarátokkal csapunk össze.

BLSZ IV., 2. csoport
7. forduló
Puebla 13 FC – Csep-Gól FC II. 9:0 (Karacs 6’, 47’, Sárközy 12’, 39’, 56’, Molnár 19’, 34’, Csuka 60’, Szabó 75’)
Csepel, Papírgyár pálya, 60 néző. Vezette: Lantos.