Nem ilyen rajtról álmodtunk

Megjelent: 2022. szeptember 5.

Felnőttcsapataink vereséggel kezdték az új idényt, de sok idő nincs a kesergésre, kedden már kupameccs vár a Pueblára.

Elérkezett, amire hónapok óta vártunk, végre útjára indult a labda a bajnokságokban! Vasárnap BLSZ II-es és BLSZ IV-es együttesünk is pályára lépett, igaz, mindkét csapatnak borítania kellett volna a papírformát ahhoz, hogy pontot, pontokat szerezzen.

A nagypályás csapatainktól azt a fejlődést várom, amit már tavaly óta látok, haladunk tovább a megkezdett úton – mondta el várakozásait a Papírgyári Naplónak Babulják Zoltán klubelnök. – Felnőttcsapataink játékosállományban erősödtek az idei szezonra, az első és a második számú együttesünk egyaránt jól igazolt, így nekik reális cél lehet a tavalyinál eredményesebb szereplés. Mindez a BLSZ II-es csapatunk esetében az első nyolc hely valamelyikét jelenti, míg a BLSZ IV-es gárdát a dobogóra várom.

BLSZ II: Puebla FSBEH-Szent István 0–3 (0–2)
Gólszerző: Bagyinszki (27.), Balogh Á. (44.), Vastagh (76.)

A tavalyi bronzérmes ellen kezdte az új idényt első számú felnőttcsapatunk, amely ezúttal nagyobb csatára késztette volna esélyesebb riválisát, mint a legutóbbi évadban. Mindez sikerült is, az első játékrész derekáig nem találta a rést a pajzson a rivális, Király Krisztiánnak csak egyszer, Bagyinszki Kristóf lövésnél kellett bravúrt bemutatnia. A támadó a 27. percben már nem hibázott, így vezetést szerzett a Szent István, sőt, a szünet előtt közvetlenül Balogh Ádám is betalált, szép cselsorozat után. A túloldalon kimaradtak a ziccerek, hiába játszott helyenként fölényben a Puebla, nem sikerült szépíteni. Negyedórával a vége előtt Vastagh Balázs gólra váltotta helyzetét, így összességében magabiztosan, 3–0-ra nyert a Szent István. Eszes László együttesére kedden 20.30-as kezdettel kupamérkőzés vár a Goldball Parkban, ellenfelünk a budapesti élvonalban szereplő, korábbi NB I-es játékosokkal felálló Unione FC lesz.

BLSZ IV: BAK IIPuebla FS II 4–1 (3–0)
Gólszerző: Kiss D. (27.), Kovács T. (33.), Záborszky (34., 47.), ill. Tkalcec (68.)

Második csapatunk sem tudta borítani a papírformát a nyitányon, Babulják Zoltán együttese háromgólos vereséget szenvedett a BAK II együttesétől. Hiába voltak lehetőségeink az első negyedórában, Kiss Dániel révén a hazaiak szereztek vezetést, majd két perc leforgása alatt kétszer is betaláltak, így a szünetben már hárommal vezettek. A második félidő elején aztán ismét beköszönt Záborszky Zoltán, de a mieink nem adták fel, a folytatásban fölénybe kerültek és sok helyzetet kidolgoztak. Ha a kapu előterében pontosabbak vagyunk, akár szorosabb meccset is játszhattunk volna riválisunkkal, ám így csak a szépítés jött össze, a 68. percben Tkalcec Péter kozmetikázott az eredményen. A következő fordulóban hazai környezetben is bemutatkozik a Puebla II, amely 10-én, szombaton 15.30-tól a Pestszentlőrincet látja vendégül a Papírgyári pályán.