Megnehezítettük a nagyok dolgát

Megjelent: 2022. február 10.

Első számú felnőttcsapatunk a tavalyi szezonban feljutást ünnepelhetett, idén pedig a budapesti másodosztályban igyekszik megnehezíteni a tapasztaltabb riválisok dolgát.

Történelmet írtak a felnőttek, amikor májusban kivívták a jogot, hogy a 2021/22-es szezonban a második vonalban szerepelhessenek. A Puebla Focisuli 2011-es alapítása óta most először indíthattunk csapatot a BLSZ II-ben, ahová nem feltartott kézzel érkeztek Eszes László tanítványai, fiatal átlagéletkorú, zömmel egyetemistákból álló együttesünk szeretett volna kellemetlen pillanatokat okozni esélyesebb ellenlábasainak.

Sajnos a rajt nem úgy sikerült, ahogyan a mieink eltervezték, az első négy mérkőzésen ugyanis mindössze egy pontot sikerült szereznünk, az igazsághoz ugyanakkor hozzátartozik, hogy az első négy helyen telelő csapatok közül hárommal is a bajnokság ezen szakaszában találkoztunk. A Hidegkút elleni a hosszabbításban harcoltuk ki a döntetlent, a Budatéténynek pedig nem kegyelmeztünk, október elején 5–1-re múltuk felül a tabellán jelenleg ötödik ellenfelünket, ezzel első győzelmünket ünnepelhettük a budapesti labdarúgás második vonalában. Az év tizedik hónapja kimondottan jól sikerült a mieinknek, a Csepel UP SE otthonában lejátszott rangadón értékes pontot szereztünk, a Kelen felett pedig hazai környezetben arattunk 3–2-es győzelmet. A bajnokaspiráns TFSE ellen elszenvedett, fájó vereség azonban visszavetette a csapatot, a következő három mérkőzésen két pontot gyűjtöttünk be, jóllehet a Közterület és a Nimród ellen is közel jártunk a sikerhez.

Ahogy a mondás tartja, minden jó, ha a vége jó, márpedig a szezonzárás ragyogóra sikerült, az Inter CDF felett aratott magabiztos, kétgólos győzelmünknek köszönhetően 13 forduló után 13 ponttal, a 12. helyen zártuk az őszi szezont. A házi góllövőlistát Sárközy Bence hat góllal vezeti, Morvay Bátor háromszor volt eredményes, míg Barta Gergely, Tóth Artúr és Csuka Zsolt kettő gólt szerzett. Karacs András nevét joggal hiányolhatjuk a felsorolásból, kiváló támadónk ugyanis szinte egész ősszel sérüléssel bajlódott, ami nagy érvágást jelentett a megbetegedések miatt olykor egyébként is létszámgondokkal küzdő Pueblának.

S hogy mi várható tavasszal? Minden eddiginél izgalmasabb versenyfutás a feljutásért és a bennmaradásért egyaránt – talán nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a mieink várhatóan utóbbiban lesznek érintettek. A dobogósok (Budai FC, TFSE, Szent István) elléptek, a negyediktől a hetedik helyig azonos pontszámmal állnak a csapatok, az újabb szakadékot pedig a rendkívül sűrű alsóház követi, a nyolcadik Ember-Előny SA mindössze két ponttal gyűjtött többet, mint a Puebla. Mivel a jobb erőből álló riválisokat már ősszel is nagy csatára késztettük, némi tapasztalattal felvértezve több helyet is előre léphetünk a tabellán, ám a tanulmányai miatt külföldre utazó Sárközy Bence pótlása jelentős kihívásnak.