Fordulatos rangadón szereztünk fontos pontot

Megjelent: 2020. október 14.

Villanyfényes rangadót rendeztek vasárnap este a Hungária körúton, a Puebla Focisuli harmadosztályú felnőttcsapata ezúttal a BKV Előre második számú gárdája ellen lépett pályára. Ellenfelünk keretében több, NB III-as rutinnal rendelkező futballista is helyet kapott, így rendkívül nehéz mérkőzés várt Eszes László együttesére, amely szerette volna folytatni jó sorozatát, hiszen a mieink még nem szenvedtek vereséget a 2019/20-as szezonban.

Az első percek alapján olybá tűnt, akár nagy pofonba is beleszaladhat a Puebla, hét perc leforgása alatt ugyanis három nagy helyzetet is kialakított ellenfelünk, amely Vargyas Viktor találatával a vezetést is viszonylag korán megszerezte. A gól után azonban visszaállt a BKV, míg a mieink egyre bátrabban futballoztak, Morvay Bátor remekül szervezte a játékot, s a szélekről beívelt labdák többször is zavart okoztak a hazai védelemben. Forgó Ádám felső lécénél már közel jártunk az egyenlítéshez, amely végül két perccel a félidő vége előtt, Dankó Ákos góljával jött össze. A második játékrészben kiegyenlített küzdelmet láthattak a szurkolók, s bár veszélyesebben támadott a Puebla, a 65. percben, egy pontrúgás után Tóth Balázs fejesével a BKV Előre szerzett újfent vezetést. A mieink azonban nem adták fel, négy perccel később Karacs lőtte ki a rövid felsőt, majd egy gyors ellentámadás végén Tóth Benedek két csel után a jobb alsóba lőtt, megfordítva ezzel a mérkőzést. A hajrában foggal-körömmel védekezett csapatunk, ám nem sikerült kihúznunk, Nagy Ákos bravúrja után a felső lécről épp Vargyas fejére hullott a labda, aki nem hibázta el a lehetőséget, s beállította a 3–3-as végeredményt.

BLSZ III: BKV Előre II – Puebla FS TFC 3–3 (1–1)
Budapest, Sport utca, 40 néző. Vezette: Róka
Gólszerző: Vargyas (7., 78.), Tóth B. (65.), ill. Dankó (43.), Karacs (69.), Tóth B. (73.)

Eszes László, vezetőedző: „Gyengén kezdtük a mérkőzést, de a folytatásban már játékba lendültünk, s a második félidő különösen magas színvonalú játékot hozott. Mindkét csapat győzelmet érdemelt volna, igazságosnak érzem a döntetlent.”