BLSZ II: Sikeres főpróba után jöhet az előadás!

Megjelent: 2023. szeptember 3.

A Pénzügyőr II elleni mérkőzéssel kezdődik a bajnokság BLSZ II-es csapatunknak, amely bánki edzőtáborral és győztes felkészülési mérkőzéssel hangolt a nyitányra.

Az immár hagyományosnak mondható bánki edzőtáborban készült első számú felnőttcsapatunk a BLSZ II-es bajnokságra augusztus közepén A négynapos összetartás során futó-, erőnléti és labdás edzések is voltak a felsőpetényi és rétsági pályán, a nagy meleg ellenére elvégezték a munkát a srácok, a csapatösszetartást pedig közös gokartozás szolgálta Vácott.

Az edzőtábort már a bajnoki főpróba követte, amelyen a budapesti negyedosztályban szereplő Csepel – Csep-Gól II volt a mieink ellenfele. Eszes László együttese lendületes támadásokat vezetve, szép gólokat szerezve fölényes, 9–1-es győzelmet aratott, a sikerből Tóth Artúr négy góllal vette ki a részét. Bemutatkoztak új igazolásaink is: Márkus Tivadar, Váradi Norbert, Dankó Dániel és Albert Gergely, mind a négyen nagy erősítést jelenthetnek fiatal csapatunknak. Huzián Renátó azonban egy idény után távozik klubunktól, a Szigetgyöngye SE színeiben folytatja pályafutását, amihez ezúton is sok sikert kívánunk!

A felkészülés és a főpróba is jól sikerült tehát – következhet az előadás! Hihetetlen, hogy repül az idő: vasárnap délután már a harmadik idényét kezdi meg együttesünk a BLSZ II-es bajnokságban. A 2021-22-es évadban újoncként 17 ponttal a 12. helyen végeztünk, míg az előző idényben 33 ponttal lettünk tizedikek. A sormintát követve a 49 pontot bizonyára előre aláírnánk, de az ellenfeleket ismerve egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk, rendkívül színvonalas és kiélezett bajnokságra van kilátás.

Kezdésnek máris a Pénzügyőr II-t fogadjuk a Goldball Parkban, amely a legutóbbi évadban oda-vissza legyőzte a Pueblát, igaz, a hazai mérkőzésen már pariban voltunk riválisunkkal. Jövő szombaton a tavaly még a budapesti élvonalban szereplő RKSK vendégeként okoznánk meglepetést, majd a mindig erős Budai FC-t látjuk vendégül, a folytatásban pedig az előző bajnokság két élcsapatával, a Budatéténnyel és a Hidegkúttal találkozunk.

Rendkívül sűrű a menetrend, amit jól mutat, hogy októberben öt mérkőzés is vár csapatunkra, a Hidegkút után a KISE, a Stand98 FC, a Kelen II és a BEAC lesz az ellenfelünk. Novemberben előbb a bajnokaspiráns Flotta és a lendületes, hatékony támadójátékáról ismert Nimród ellen kell helytállnunk, majd az őszi idény zárásaként a Csepel UFC második csapatát fogadjuk, és a Közterülethez látogatunk – mindkét mérkőzésen van esélyünk a három pont begyűjtésére.

Egyelőre azonban ne szaladjunk ennyire előre, hiszen éppen, hogy elkezdődött a BLSZ II-es bajnokság a Közterület–BEAC (2–0) mérkőzéssel, vasárnap 15 órától pedig a Puebla is pályára lép a Goldball Parkban, a Pénzügyőr II ellen győzelemmel rajtolnának a mieink.