BLSZ IV: Hasznos edzőmeccsek a bajnokság előtt

Megjelent: 2023. augusztus 13.

Két edzőmérkőzést is játszott a héten BLSZ IV-es csapatunk, amely a Halásztelek öregfiúk után a Zuglói Kinizsi ellen készült a szeptemberi bajnoki rajtra.

Itt van az ősz, itt van újra – Petőfi Sándornak mindig szép volt, remélhetőleg BLSZ IV-es csapatunknak is az lesz. A Magyar Labdarúgó Szövetség budapesti igazgatósága közzétette az új idény menetrendjét, amely szerint szeptember első hétvégéjén rajtol a bajnokság, a mieink a nyitó fordulóban a Róna SC otthonába látogatnak. A folytatás sem ígérkezik sétagaloppnak, hazai pályán például a La Strada után a Városgazdával találkozunk, mindkét rivális a közvetlen élmezőny mögött zárta az előző idényt. A Puebla II stabil középcsapatnak számított a legutóbbi évadban, 24 lejátszott mérkőzésünkből nyolcat megnyertünk, ötször döntetlenre végeztünk, és tizenegy alkalommal szenvedtünk vereséget, 29 ponttal a nyolcadik helyen végeztünk. A nagy képet tekintve kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott együttesünk, ugyanakkor a mérkőzések között és a találkozókon belül azért voltak hullámhegyek és -völgyek – az új idényben értelemszerűen előbbiből többet, utóbbiből kevesebbet látna a szakmai stáb.

Nem csupán elfogultságunk és kincstári optimizmusunk mondatja velünk, hogy reális cél lehet a tabella első felében végezni. Noha a tavaszi szezon vége nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, a csapat játékán érződött, hogy jól működnek a játékkapcsolatok, és bár Jóni Norbert szórta a gólokat, szó sem volt arról, hogy csak őt keresték volna labdákkal a társak. Az olajozottan működő gépezetbe új láncszemek is kerültek, róluk később részletesen is írunk, egyelőre legyen elég annyi, hogy sokat erősödött a nyáron második számú felnőttcsapatunk. Annak érdekében, hogy erőnlétileg már a Róna elleni nyitányra megfelelő állapotba kerüljenek a játékosok, illetve jól összeszokjon a némileg újjáalakuló társaság, már augusztus elején elkezdték a munkát a mieink, amelybe jól illeszkednek a felkészülési mérkőzések is.

A héten két megméretés is várt a srácokra, elsőként a Halásztelek öregfiúkkal találkoztunk, amely megnyerte a másodosztályt, így a következő idényt már az élvonalban kezdi el. Szervezett, gyors és rutinos csapat volt az ellenfelünk, játékukra nem tudtunk igazán jól reagálni, elsősorban helyezkedésben hibáztunk. Ezt követően a Zuglói Kinizsivel is összecsaptunk, amely a budapesti negyedosztályban egy csoportban szerepel velünk, és a döcögős első félidő után a másodikban rendkívül biztató volt a játék képe. Nagyot fordult a kocka, látványos támadásainkat szebbnél szebb gólokkal zártuk le, és fölényes győzelmet arattunk, ami jó előjel a bajnokságra nézve.

„A két mérkőzés jól szolgálta a felkészülésünket, elégedettek lehetünk – értékelte a látottakat Babulják Zoltán vezetőedző. – A csapat kondicionális terhelése elérte a célját. Játékban még kell feljlődnünk, sok új játékost kell beépíteni a csapatba, de a csapat pozitívan áll a munkához, aminek előbb-utóbb meglesz a gyümölcse!”