BLSZ III: sikerrel adóztunk a vértanúk emlékének

Megjelent: 2019. október 6.

Az aradi mártírok emléknapján rendezték a harmadosztályú Budapest Bajnokság hatodik fordulójának utolsó előtti találkozóját, melyen a forduló előtt hatodik Puebla a tizenkettedik helyen álló Rákosliget otthonába látogatott. Országos 2-es – mondanák a fogadóirodák, ellenfelünk azonban a legutóbbi fordulóban a BÜSKE 4-3-as legyőzésével már kimutatta foga fehérjét, és bizonyította, hogy lebecsülni semmiképp sem szabad.

Számtalan kihagyott Puebla-helyzettel kezdődött a vasárnapi napsütésben megrendezett találkozó, s ami nem sikerült a mi oldalunkon, a 22. percben összejött a hazaiaknak: Foró Arnold góljával meglepetésre a Rákosliget került előnybe. A kapott gól megfogta a mieinket, s a félidő hátralévő részében több hibát is vétettünk védekezésben, Nagy Ákos azonban rendre kisegítette a védelmet, így a szünetig már nem változott az eredmény. A szünetben Babulják Zoltán átszervezte a mieink felállását, a második félidő elején pedig érkezett Karacs András a támadósorba, aki három perccel pályára lépését követően, gyakorlatilag első labdaérintéséből egalizált. A folytatásban már mi domináltunk, a hajrára azonban döntetlen állásnál fordultak a felek. Az utolsó öt percben szerencsére sikerült pontot tennünk a mérkőzés végére, előbb Csuka, majd Sárközy is eredményes volt, így a vártnál nehezebben, de begyűjtöttük mindhárom pontot a Rákosliget otthonában, és készülhetünk a BÜSKE elleni, hazai erőpróbára.

BLSZ III., 2. csoport
6. forduló
Rákosligeti AC – Puebla 13 FC 1 – 3 (1 – 0)

Gólszerző: Foró (22′), ill. Karacs (59′), Csuka (86′), Sárközy (88′)
RKSK Sporttelep, 50 néző. Vezette: Gajzágó

Babulják Zoltán, vezetőedző: A helyzetkihasználásunkkal ezúttal is akadtak gondok, ám a hajrában sikerült a magunk javára billenteni a mérleg nyelvét, a három lőtt gól pedig összességében idegenben nem nevezhető kevésnek. Két fontos mérkőzés következik, melyeken eldől, hogy sikerül-e megragadnunk az élmezőnyben.

A 6. forduló további eredményei:

Városgazda – Rákosmenti KSK 2 – 5
BÜSKE – Budatétény SE 3 – 3
Erős Vár FC – Merkapt SE 1 – 3
Inter CDF SE – Budakeszi SC 5 – 3
Törökbálinti FC – 33 FC 4 – 0
Bp. Erdért SE – ESMTK 3 – 1

Vidáman mosolyoghattak a mieink, zsebben a három pont