Jól sikerültek fiataljaink hétközi mérkőzései

Megjelent: 2023. április 7.

Két nap alatt két mérkőzésen léptek pályára korosztályos csapataink, az U14-esek sima győzelme után az U13-asok izgalmas mérkőzésen játszottak döntetlent.

Ragyogóan kezdte a tavaszi idényt U14-es együttesünk, amely negyedik bajnokiján már a harmadik sikerére készült, miután korábban a CsHC-t (4–0) és a Merkaptot (11–1) is felülmúlta. Nos, a RAFC ellen sem volt kérdés, hogy melyik a jobb csapat, a mieink lendületesen kezdtek, és az első néhány percet leszámítva gyakorlatilag a teljes első félidőben az ellenfél térfelén pattogott a labda. Kurucz Roland éles szögből betekert szabadrúgása adta meg az alaphangot, majd jött Babalola Tolani, aki vérbeli csatárerényeket csillogtatva még a szünet előtt beköszönt kétszer. Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a pontok sorsa, de nem lassított Babulják Zoltán együttese, amely a szünet után öt perc alatt három gólt szerzett, Patály Roland két találata között ismét Babalola köszönt be. Támadónk végül öt, a Puebla nyolc gólig jutott, és bár gyors ellentámadás végén Szabó Kornél szépített, jó játékkal fölényes, 8–1-es győzelmet arattunk a RAFC otthonában.

U14: RAFC–Puebla FS 1–8 (0–3)
Gólszerzők: Szabó K. (60.), ill. Kurucz (5.), Babalola (16., 27., 41., 50., 55.), Patály (40., 44.)

Szenzációs fordításból meríthetett erőt a Városgazda elleni csütörtök délutáni összecsapás előtt U13-as csapatunk, amely már 4–1-es hátrányban is volt a Kastélydomb otthonában, de remek második félidei játékával végül 7–5-re győzött. Ezúttal még erősebb ellenfél várt a mieinkre, amely ráadásul hamar előnybe került, a játék képe alapján ugyanakkor egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet együttesünk. Még a szünet előtt össze is jött az egyenlítés Babalola Tolani révén, majd a vezetést is megszerezhettük volna – igaz, időközben a Városgazda kétszer is eltalálta a kapufát. Fordulás után erőre kapott a házigazda, amely két gyors góllal ellépett, de fiataljaink nem hagyták magukat, egyre nagyobb fölénybe kerültek. Csuri-Bander Levente jól helyezett szabadrúgásával szépített, majd a végjátékban Gunda Zalán büntetőjével egyenlített a Puebla, amely 3–3-as döntetlent játszott az esélyesebb Városgazda otthonában.

U13: Városgazda UA–Puebla FS 3–3 (1–1)
Gólszerzőink: Babalola Tolani, Csuri-Bander, Gunda (büntetőből)