Bravúrpont és nagy győzelmek a felnőttektől

Megjelent: 2023. április 18.

Sikeres napokon vagyunk túl: BLSZ II-es csapatunk értékes pontszerzése mellett a BLSZ IV-esek hátrányból fordítva, NB III-as futsalosaink iskolajátékkal nyerték meg bajnokijukat.

Hazai környezetben már meglepte a dobogóra pályázó Kelen II-t a budapesti másodosztályban szereplő felnőttcsapatunk, amely idegenben is bravúrra készült a 20. fordulóban. Az első játékrészben nem mutatkozott meg a két csapat között a tabellán lévő 15 pontos különbség, sőt, a mieink többször is eljutottak az ellenfél tizenhatosáig, veszélyes lövésekkel próbálkoztak. A Kelen azonban szervezetten védekezett, Czirer Áron eszén sem sikerült túljárnunk, a második félidőben pedig ritmust váltott a házigazda, Eszes László együttese olykor beszorult kapuja előterébe. Több helyzete volt az esélyesebb Kelennek, de a Puebla kapusa, Király Krisztián szenzációsan védett, bravúrok garmadáját mutatta be, így 0–0-s döntetlennel zárult a mérkőzés, nagyon értékes pontot szereztünk.

BLSZ II: Kelen SC II–Puebla FS 0–0

A BLSZ IV-es felnőttek is pályára léptek a mögöttünk hagyott hétvégén, méghozzá szintén olyan rivális ellen, amelyet egyszer már legyőztek a bajnokságban. A Városgazda már októberben is nehéz ellenfélnek bizonyult, és nem volt ez másként a Papírgyári pályán sem, hiába birtokolták többet a labdát a mieink, Babik Bálint révén a vendégek szereztek vezetést. Az első félidőben pontatlanságok csúsztak a Puebla játékába, így nem sikerült az egyenlítés, de fordulás után erőre kaptak a mieink, hamar nagy mezőnyfölénybe kerültek. A helyzetek után jöttek a gólok is, hat percen belül Kővári Tibor és Megyesán Péter is eredményes volt, ezzel már a Puebla II vezetett. A hajrában fegyelmezett maradt csapatunk, amely 2–1-es győzelmet aratott hazai környezetben.

BLSZ II: Puebla FS II–Városgazda UA 2–1 (0–1)
Gólszerzők: Kővári (49.), Megyesán P. (55.), ill. Babik (20.)

Rossz formában lévő csapatok találkoztak a futsal NB III-ban hétfő este, Kistarcsán a Puebla a Hatvant fogadta. Huzián Renátó megadta az alaphangot a mérkőzésnek, fél perc sem kellett neki, hogy megszerezze a vezetést a mieinknek, és a folytatásban is fölényben játszottunk, de a vendégek jól védekeznek, így a szünetig már nem tudtunk újabb gólt lőni. Molnár Márk a 17. percben egyenlített, döntetlen állással zárult az első félidő, majd a második elején ismét előnybe kerültünk Huzián révén, de újfent válaszolt a rivális. Simon Viktor találata azonban megtörte a Hatvan ellenállását, sorozatban négy gólt szerezve elléptünk, az ellenfél szépítésére pedig újabb négy góllal feleltünk. Simon mesterhármasa mellett Barta Gergely kettőt lőtt, és Ladányi Richárd, Sárközy Bence, valamint Dankó Ákos is feliratkozott a gólszerzők közé. A vége 10–3 lett, vagyis kiütéses vereséggel vágtunk vissza a Hatvannak az idegenbeli vereségért.

Futsal NB III: Puebla FS–Hatvani SZSE 10–3 (1–1)
Gólszerzők: Huzián (1., 21.), Simon (26., 39., 40.), Ladányi (28.), Barta (29., 38.), Sárközy (33.), Dankó (37.), ill. Molnár M. (17.), Török (24.), Kékesi (34.)