BLSZ II: nagy skalp, U14: az idény legjobb játéka

Megjelent: 2023. május 14.

Végig fölényben játszva gurított hármat a Nimródnak BLSZ II-es felnőttcsapatunk, a BLSZ IV-esek ugyanakkor nem bírtak a Rónával. U14-es csapatunk a szezon eddigi legjobb teljesítményével maradt alul a Gloriett ellen.

Két sima vereség után vasárnap délelőtt is fel volt adva a lecke U14-es csapatunknak, amely a jó erőkből álló Gloriett csapatát látta vendégül a Papírgyári pályán. Riválisunk szép futballt játszik, amit mutat, hogy a forduló előtt 18 mérkőzésén 87 gólt szerzett, és a dobogóra is jó eséllyel pályázik. A mieink azonban rendkívül motiváltan álltak bele a mérkőzésbe, és másfél perc elteltével a vezetést is megszerezték Kurucz Roland révén. Az előny birtokában is szép támadásokat vezettünk, sokszor pattogott a labda a Gloriett térfelén, mégis jött az egyenlítés a vendégektől, Rókás Tamás volt eredményes. A második félidőben is pariban voltunk ellenfelünkkel, jó tempót diktáltunk, és bár Tóth Dominik góljával fordított a Gloriett, hamar egyenlítettünk Tóth Mátyás találatával. Arra is volt sanszunk, hogy előnybe kerüljünk, a mérkőzésen háromszor is a kapufa segítette ki a vendégeket, akik megnyomták a hajrát, és Kövesi Márk, majd Rókás második góljával 4–2-es győzelmet arattak.

Babulják Zoltán: A vereség ellenére emelt fővel jöhettünk le a pályáról, mert jó iramú, látványos, fordulatos mérkőzést játszottunk egy nagyon ügyes csapat ellen. Szerintem az idén most játszottunk a legjobban, és büszke vagyok a srácokra, mert maximálisan azt játszották, amit megbeszéltünk. Ha szerencsénk is van, ez eredményben is megmutatkozott volna, de ez másodlagos. A lényeg a fejlődés, amely látszik a csapatunkon!

U14: Puebla FS–Gloriett SE 2–4 (1–1)
Gólszerzők: Kurucz (2.), Tóth (43.), ill. Rókás (23., 70.), Tóth D. (39.), Kövesi (64.)

Az időjárás nem könnyítette meg a csapatok dolgát vasárnap, a Nimród–Puebla BLSZ II-es bajnokin úgy ömlött az eső, mintha dézsából öntötték volna. Fiatal csapatunk viszont fittyet hányt a nehéz körülményekre és az erőviszonyokra – a tabellán 14 pont volt a különbség a két csapat között –, Sallay Balázs már a 3. percben vezetést szerzett a mieinknek. A folytatásban is egyértelmű mezőnyfölényben játszott Eszes László együttese, amely szép támadásokat vezetett, és hátul is jól zárt a retesz. Morvay Bátor és Tóth Artúr is növelhette volna az előnyt, ám ehelyett Labundy Máté egalizált. A szünetben mégis csapatunk vezetett, Tóth Artúr az első félidő utolsó percében volt eredményes. Alaposan bekezdett a második játékrész elején a Nimród, amely nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, de hiába, Király Krisztián állta a sarat. A mieink fokozatosan váltak ismét kezdeményezővé, biztosan őrizték egygólos előnyüket, és egy kései öngóllal végül 3–1-re győztek a Nimród otthonában – meglepetésre, de korántsem érdemtelenül.

BLSZ II: Nimród SE–Puebla FS 1–3 (1–2)
Gólszerzők: Labundy (33.), ill. Sallay (3.), Tóth A. (45.), Vajtai (92. – öngól)

Az őszi vereség után igyekezett visszavágni a Róna SC-nek BLSZ IV-es felnőttcsapatunk, amelynek mindössze egy cserelehetősége volt a mérkőzésen. A vendégek kezdtek jobban, lendületes támadásokat vezettek, és az első negyedóra végére kétgólos előnybe kerültek – Pleva Ádám és Badényi Tamás volt eredményes. A folytatásban egyre többször jutottunk el riválisunk tizenhatosáig, Kővári Tibor értékesített büntetőjével pedig a szépítés is összejött. A szünetben 2–1-re vezetett a Róna, amely a második félidő elején némileg váratlanul ismét betalált, Badényi második gólját ráadásul tíz perccel később újabb találat követte, ezúttal Szakálos Mátyástól. A Puebla II játékából ezúttal hiányzott az átütőerő, és bár Jóni Norbert a végjátékra fordulva közelebb hozta csapatunkat, a Róna 4–2-re győzött a Papírgyári pályán.

BLSZ IV: Puebla FS II–Róna SC 2–4 (1–2)
Gólszerzők: Kővári (27. – 11-esből), Jóni (73. –11-esből), ill. Pleva (11.), Badényi (16., 53.), Szakálos (62.)