Veretlen hetet zárt a Puebla II

Megjelent: 2021. szeptember 27.

Második számú felnőttcsapatunk mindkét idegenbeli mérkőzésén értékes ponttal gazdagodott, BLSZ II-es együttesünk azonban nagy csatában egygólos vereséget szenvedett a bajnokaspiránstól.

BLSZ IV: BMC–Puebla II 2–2 (1–1)
Gólszerző: Németh K. (4.), Szegedi (85.), ill. Demjén (30.), Jóni (47.)

BLSZ IV: Közterület II–Puebla II 0–0

Sűrű hét áll második számú együttesünk mögött, hiszen előbb hétközi, tévés mérkőzésen léptünk pályára a BMC otthonában, majd szombat este a Közterülethez látogattunk. Ami előbbi ütközetet illeti, nem a legjobb forgatókönyv szerint kezdődött a találkozó, miután alig három perc elteltével egy védelmi megingásunkat kihasználva Németh Kornél vezetéshez juttatta a házigazdát. A BMC kisvártatva megduplázhatta volna előnyét, ám Király Krisztián nagyot védett, a folytatásban pedig fokozatosan átvettük az irányítást, s félóra elteltével Demjén Attila fejesével egyenlítettünk is. A második játékrészt a Puebla II indította jobban, egy szabadrúgás utáni kavarodásnál Jóni Norbert észlelt a leggyorsabban, s megfordította a mérkőzést, majd több lehetőségünk is adódott a nyitott kérdések eldöntésére, de pontatlanul céloztunk a befejezéseknél. A kihagyott helyzetek a hajrában megbosszulták magukat, Szegedi Péter révén megmentett egy pontot a BMC, ám a 2–2-es döntetlennel így sem lehettünk elégedetlenek. A szombati, Közterület elleni összecsapás szintén pontosztozkodással zárult, a kilátogató szurkolók helyzetből keveset, gólból pedig egyet sem láthattak.

A BMC–Puebla II mérkőzés közvetítése ide kattintva visszanézhető.

BLSZ II: Puebla–Budai FC 1–2 (0–1)
Gólszerző: Csuka (63. – 11-esből), ill. Kiss D. (38.), Vass B. (79.)

A Hidegkút elleni bravúros pontszerzést követően vasárnap újabb bajnokaspiráns várt a BLSZ II-ben újonc Pueblára, amely a Budai FC együttesét látta vendégül a Goldball Parkban. A vendégek már az első percektől fölényben játszottak, ám jól zárt a retesz, Nagy Ákos több bravúrt is bemutatott, amikor pedig már kitűnő cerberusunk is verve volt, Dreiszker Vilmos mentett a gólvonalról. A 38. percben mégis megszerezte a vezetést a Budai, Kiss Dávid köszönt be, s mivel a félidő hátralévő részében már nem tudtunk ritmust váltani, ellenfelünk vonulhatott előnnyel pihenőre. A fordulás után egyre több veszélyes ellentámadást vezetett a Puebla, negyedóra telt el a második játékrészből, amikor Sárközy Bence büntetőt harcolt ki. A labda mögé Csuka Zsolt állt, aki higgadtan a bal alsó sarokba gurított, ezzel egyenlített csapatunk. A folytatásban mindkét együttes előtt adódtak lehetőségek, gólt azonban már csak a Budai szerzett, bő tíz perccel a lefújás előtt Vass Benjámin érkezett remek ütemben egy beadásra, majd kilőtte a felső sarkot, eldöntve ezzel a mérkőzést a vendégek javára.