Vasárnap rajtolnak a téli futsalbajnokságok

Megjelent: 2022. január 6.

A téli időszakban sincs megállás, U13-as és U17-es csapatunk a zöld gyep helyett ezúttal a parkettán méri össze erejét riválisaival.

Az elmúlt években hazánkban is rohamosan fejlődött a labdarúgás kistestvére, a futsal, a Győr, majd a Berettyóújfalu, jelenleg pedig a Haladás révén a nemzetközi elitben is képviseltettük magunkat. A téli időszakban különösen népszerű sportágba az előttünk álló hetekben növendékeink is belekóstolhatnak, a Puebla Focisuli ugyanis U13-as és U17-es korosztályban egyaránt indít csapatot a Magyar Labdarúgó Szövetség Budapesti Igazgatósága által koordinált téli futsal tornasorozatban. 

U13-as együttesünk a Mészöly Focisuli, az RKSK, a Testvériség-Újpalota, valamint a THSE-Szabadkikötő gárdájával került egy csoportba. Minden ellenféllel kétszer találkoznak majd a mieink, az első tornát január 9-én, a Szent Angéla Ferences Gimnáziumban rendezik, majd ezt követően, január 22-én a Varga Jenő Közgazdasági Szakközépiskolában látjuk vendégül riválisainkat, végül pedig február 6-án, a SPORT 11-ben randevúznak a gárdák. Az ötös csoportból kizárólag az első helyezett jut a február 27-ei négyes döntőbe.

U17-es csapatunk a Mészöly mellett a CsHC, a II. Kerület UFC, valamint az Újpesti Haladás együttesével találkozik majd a csoportkör során. Január 9-én, a SINOSZ Sportcsarnokban kezdenek fiataljaink, amit január 15-én a második forduló követnek, melynek a SPORT 11 Sport- és Szabadidőközpont ad otthont. Az utolsó három mérkőzésre január 31-én kerül sor, míg a döntőt ebben a korosztályban is február 27-én rendezik. A csoportgyőztesek mellett a három csoport legjobb második helyezettje is pályára léphet a fináléban.

A téli futsalbajnokságok menetrendje: