U14: Nagybetűs csapat, tízgólos vezérrel

Megjelent: 2020. december 27.

Bárhonnan is nézzük, nem lesz kedvencünk a 2020-as esztendő. A világ, mint a múlt században oly sokszor, „csatatérré” változott, csak éppen most egy láthatatlan ellenséggel, a koronavírussal harcol az emberiség. Ebben az évben mindenki és minden veszített valamit, s bár a labdarúgás színpada is elcsendesedett, lételemünket, a mozgást a pandémia sem tudta eltörölni. Négyrészes minisorozatunkban ezúttal visszatekintünk csapataink őszi szereplésére, öt pont köré csoportosítva a szezon legemlékezetesebb pillanatait.

Elsőként U14-es csapatunk teljesítményét vesszük górcső alá, Babulják Zoltán tanítványai az U14-es Budapest Bajnokság 4. csoportjában vitézkedve, 4 győzelem mellett 3 döntetlennel és 6 vereséggel a kilencedik helyen telelnek. A tizennégy csapatot felvonultató bajnokságban masszív középcsapatnak számít a Puebla, amely azonban többször is megmutatta méregfogát, s a bajnoki címért harcoló együttesekkel is felvette a versenyt.

A szezon mérkőzése: Nem volt könnyű a döntés, hiszen két alkalommal is kiütéses, ötgólos győzelmet aratott együttesünk, mégis egy döntetlenre, az idényzáró, II. Kerület UFC elleni találkozóra esett a választásunk. A dobogós hegyvidéki együttest otthonában leptük meg, tizenegy perc elteltével már kétgólos előnyben volt a rendkívül fegyelmezetten védekező és jól kontrázó Puebla. A jobb erőkből álló, esélyesebb hazaiak a szünetig nem is tudtak válaszolni, s bár a fordulás után szépítettek, majd az utolsó percben egalizáltak, a 2-2-es döntetlen is bravúreredménynek minősül. Babulják Zoltán a lefújás után nem győzte dicsérni játékosait, akik a bajnokság egyik legnagyobb meglepetését szolgáltatták a Panoráma Sportközpontban.

A szezon csalódása: Bármennyire fájó, sajnos közel sem bizonyult bevehetetlen várnak a Papírgyári pálya ősszel, a Goldball ötöt, a Hidegkút hatot, a CsHC tizenkettőt gurított vendégként. A legnagyobb csalódás azonban kétségkívül az alsóházban szerénykedő Testvériség-Újpalota elleni 3-2-es fiaskó, amelyet szintén saját közönsége előtt szenvedett el együttesünk. Attia Krisztofer duplájával negyedóra után két góllal vezetett a Puebla, a jó kezdést azonban érthetetlen rövidzárlat követte, s még a fordulás előtt egyenlítettek a vendégek. A második félidőben szinte végig a mieink járatták a labdát, helyzetek helyett azonban meddő mezőnyfölény jellemezte a mérkőzést, amelynek utolsó percében egy szöglet után Vass Dávidról saját kapujába pattant a labda, így pont nélkül, lehajtott fejjel kulloghattunk le a pályáról.

A szezon gólja: Kifejezetten színvonalas, élvezetes mérkőzést játszott a bajnokaspiráns Gerrzoval a Puebla, a vendégek vezető gólja után Attia Krisztofer mesterhármasával fordítottak a mieink, de a második félidőben döntetlenre mentette a meccset Nagy Balázs együttese. Támadónk három találata közül az első különösen élményszámba ment, Attia a kaputól húsz méterre tette le a labdát szabadrúgáshoz, majd gyönyörűen a kipókhálózta a felső sarkot. Amolyan “patályos” megmozdulás volt ez, a kapust pedig annulálta a találat, hiszen negyedórán belül további két gólt kapott Krisztofertől.

A szezon kifakadása: A már említett, CsHC elleni 0-12 csapatunk történetének legsúlyosabb veresége, mégsem érheti kritika a fiúkat, listavezető ellenfelünk ugyanis az országos bajnokságban pallérozódó játékosokkal érkezett a Gubacsi híd lábához. A csepeli rangadó így gálamérkőzéssé változott, a találkozó után pedig Babulják Zoltán elgondolkodtató publicisztikát intézett a magyar futballközeghez. A “kifakadás” persze nem a csepeli rivális ellen szólt, hiszen – ha az etikettől eltekintünk -, a szabályoknak megfelelően járt el a rivális, de vajon melyik csapat fejlődésének tesznek jót az efféle mérkőzések? A Tápláléklánc számtana c. írás az alábbi linken teljes terjedelmében elolvasható.

A szezon játékosa: Sok jó egyéni teljesítmény volt az őszi Pueblában, közülük mégis kiemelkedik Attia Krisztoferé, aki alázatos edzésmunkája mellett a mérkőzéseken rendre húzóembere volt a mieinknek, s tíz góllal toronymagasan vezeti a házi góllövőlistát. A Gerrzo elleni mesterhármas, és a II. Kerületnek, valamint a Testvériségnek lőtt dupla mellett az RKSK kapuját is kétszer vette be Attia, aki a Merkapt elleni kiütéses győzelem alkalmával is eredményes volt. Brazilos cselei, technikás játéka, elképesztő gyorsasága és remek lövőtechnikája teszi kiemelkedő játékossá növendékünket, aki 2007-esként vezéregyénisége a tizenegy és tizenkét éves játékosok alkotta együttesnek. Az öltözői hangulatra egyébként sem lehet panasz, nagybetűs csapat formálódott Babulják Zoltán kezei alatt, amely reményeink szerint tavasszal még ennél is többre lesz hivatott.