U14: kétgólos hátrányból győzelem a rajton

Megjelent: 2019. szeptember 1.

Augusztus utolsó napján kezdetét vette a 2019/20-as bajnoki szezon, s csapataink közül elsőként U14-es együttesünk lépett pályára, akik az MLTC otthonában vendégszerepeltek. A találkozót szombat délelőtt, harminckét fokos hőségben rendezték, így nem meglepő, hogy a megszokottnál lassabb iramban kezdtek a csapatok. Sajnos a hazaiak lendültek előbb formába, így az eseménytelen első tíz percet követően Söreg Bence révén első helyzetüket máris gólra váltották, majd a félidő feléhez érve Papp szerencsés góljával már 2-0 állt az eredményjelzőn. A két tizenkét éves újonccal felálló Puebla azonban az első játékrész végére magára talált, és Babulják Márk szépségdíjas találatának köszönhetően még a fordulás előtt kozmetikázott az eredményen.

A második félidőt nagy lendülettel kezdte csapatunk, két szép akciót is sikerült végigvinnünk, melyből egyet az első U14-es meccsén pályára lépő Siklósi révén góllal fejeztünk be. Egyre nagyobb fölényben futballozott a Puebla, a hazaiak mestere, Muraközy Lajos pedig érthető módon elégedetlen volt a látottakkal, így a negyvenedik percben kettőt is cserélt. Ez sem segített azonban a teljesen összeroppanó MLTC-n, hiszen három perccel később Kis Benedek higgadtan értékesített büntetőjével már nálunk volt az előny, amelyet Babulják második góljával és Balázs Krisztián találatával tovább növeltünk. Az 5-3-as végeredményt Obermayer öngólja állította be, de ez már nem osztott, s nem szorzott; U14-es csapatunk bravúros fordítással és győzelemmel kezdte az új szezont!

BLSZ U14, 3. csoport
1. forduló
MLTC – Puebla FS TFC 3 – 5 (2 – 1)
Gólszerző: Söreg (12′), Papp (20′), Obermayer – öngól (58′), ill. Babulják (33′, 47′), Siklósi (38′), Kis – büntetőből (43′), Balázs (51′)
Bökényföldi út, 40 néző. Vezette: Dezse

Babulják Zoltán, vezetőedző: Jól sikerült a csapat felkészülése, de még érződött az idény eleji forma a srácokon, az első félidőt gyakorlatilag átaludtuk, s nem tartottuk be a megbeszélt taktikai utasításokat. A szünetben elmondtam a fiúknak, hogy hiszek bennük, s szerencsére a fordulás után már mi irányítottuk a játékot.

Az 1. forduló további eredménye:

Újpesti Haladás FC – Újbuda FC 11 – 1

Bravúros fordítást vittek véghez a fiúk