U14: kétgólos győzelem a szomszédvárak derbijén

Megjelent: 2019. október 20.

Az ESMTK elleni 6-3-as sikerrel a háta mögött érkezett U14-es csapatunk a 8. forduló nyitómérkőzésére, melyen a mieink ellenfele a Csep-Gól FC volt. A két klub megosztozik a Papírgyári pálya használatán, így ezúttal a kiírás szerint vendég Puebla is hazai környezetben érezhette magát, a péntek kora délutáni kezdési időpont ellenére pedig gyakorlatilag megtelt a lelátó alsó karéja, valódi derbihangulat uralkodott a nézőtéren.

Jól kezdődött a mérkőzés a mieink számára, hiszen alig nyolc perc leforgása alatt Babulják Márk megszerezte a vezetést a Puebla számára, azonban a kék-sárgák sem tétlenkedtek, néhány minutummal később ugyanis Molnár Zsolt egy szépen felépített támadásból egalizált. A Csep-Gól igyekezett agresszívan letámadni, és hibára kényszeríteni a mieinket, a Puebla azonban a félidő jelentős részében többet birtokolta a labdát, s Kis Benedek és Babulják Márk révén veszélyt is jelentett a hazaiak kapujára. A fordulás után már nem csupán helyzetekig, hanem gólokig is jutott a duó: Kis Benedek látványos egyéni megmozdulásával újra vezetést szerzett a Pueblának, tíz perccel a vége előtt pedig az immár tizenkét góllal a góllövőlista élén álló Babulják talált be. A hajrában mindent megtettek a Csep-Gól játékosai az egyenlítésért, ám Temesvári kapuja érintetlen maradt, így 3-1-re nyerte csapatunk a derbit, s immár második helyen áll a Puebla a bajnoki táblázaton!

BLSZ U14, 2. csoport
8. forduló
Csep-Gól FC – Puebla 13 FC 1 – 3 (1 – 1)

Gólszerző: Molnár (16′), ill. Babulják (9′, 60′), Kis (52′)
Papírgyári pálya, 60 néző. Vezette: Kovács

Babulják Zoltán, vezetőedző: Büszke vagyok a fiúkra, hiszen rangadót nyertek, a remek erőkből álló Csep-Gól ellen. Köszönjük a szurkolóknak a támogatást, úgy érzem, jó úton járunk, szeretnénk folytatni győzelmi sorozatunkat a RAFC ellen is.