Sorsoltak az egri tornára

Megjelent: 2022. május 27.

U10-es csapatunk többek között a Mezőkövesddel, míg U13-as együttesünk a Szolnokkal és a Kassával is egy csoportba került a júniusi, egri Emerson Kupán.

Június harmadik hétvégéjén ismét beveszi Egert a Puebla, egyesületünk a nyári holtszezonban két korosztállyal is részt vesz az Emerson (korábban Aventics) Kupa elnevezésű rangos utánpótlástornán. Az idei viadalra több mint száz csapat érkezik, a határon innen és túlról egyaránt, a négynapos torna így valódi erőfelmérőnek ígérkezik csapataink számára.

A tornára elkészült a csoportbeosztás, U10-es együttesünk a C-csoportba kapott besorolást, a Hatvan, a Mezőkövesd Zsóry, a Gödöllő és a Heves társaságában. A mérkőzések sora már június 16-án, csütörtökön elkezdődik, a nyitányon 14.45-től a kövesdiekkel találkozunk, majd 17 órai kezdettel jön a Gödöllő elleni mérkőzés. A csoportkörből péntekre és szombatra is jut találkozó, 17-én 18.30-tól a Hevessel, míg 18-án 10.15-től a Hatvannal csapnak össze legényeink. A biztos továbbjutáshoz az első két hely valamelyikén kellene végezni, de a három csoport két legjobb harmadikja is a negyeddöntőben folytathatja, majd még szombaton jönnek az elődöntők, 18-án, vasárnap pedig az éremmeccsek.

U13-as csapatunk az A-csoportban szerepel majd a tornán, öt gárda, az Egervári-Halmai Focisuli, a Gödöllő, a Szolnok, a Kosice, valamint a Kazincbarcika társaságában. Elsőként, csütörtökön 13 órai kezdettel a Pomázzal találkozunk, majd 16 órától jön a Kassa elleni ütközet, másnap reggel pedig 9.45-től a KBSC lesz az ellenfél. 12.45-kor indul útjára a labda a Szolnok elleni találkozón, szombatra pedig egy mérkőzés marad, 8.45-ös kezdettel a Gödöllővel játszunk. A folytatás itt is hasonlóan alakul, mint a kisebbeknél, az első két helyezett és a két legjobb harmadik jut tovább, vasárnap délelőtt pedig az érmek sorsa is eldől.