Megnyerték az alsóházat U10-eseink a Pereg Kupán

Megjelent: 2022. január 29.

Tucatnyi lőtt és nulla kapott gól a helyosztókon: Babulják Zoltán tanítványai az 5. helyen zárták a rangos kiskunlacházi tornát.

Szombat reggel Kiskunlacháza felé vette az irányt U10-es csapatunk, hogy a Pereg SE által szervezett tornán neves ellenfelekkel mérje össze erejét. A mieink ezúttal nem a korosztályukban, hanem az U11-esek között indultak annak érdekében, hogy minél értékesebb tapasztalatokra tehessenek szert. Babulják Zoltán együttese a saját rendezésű Téli Tornán ezüstérmesként zárt, ezúttal azonban nem volt könnyű dolga, hiszen míg a B-csoportba a házigazda mellett a Mészöly, a Szigethalom Darazsak, valamint a Ráckeve kapott besorolást, az “A” jelű négyes bombaerősre sikeredett, a Pueblának sorrendben a Kiskunlacházával, a Honvéddal és a Soroksárral kellett megküzdenie.

A nyitány kimondottan jól sikerült, Gunda Zalán duplájának köszönhetően ugyanis 2–1-es győzelmet arattunk a lacházi gárda felett, így az első fordulót követően a tabella éléről várhattuk a folytatást. A Honvéd ellen csodaszámba ment volna a pontszerzés, ennek ellenére Gunda révén sikerült vezetést szereznünk, ám a hajrára elfáradtunk, így végül a kispestiek 4–1-es sikerével ért véget a nap második mérkőzése. A csoportkör utolsó ütközete rangadóhoz méltó küzdelmet hozott, helyzetek mindkét oldalon adódtak, gólt azonban csak a Soroksár tudott szerezni, ez pedig azt jelentette, hogy korosztályos csapatunk az alsóházi rájátszásban folyathatja.

Ott aztán új erőre kaptak fiataljaink, s első ellenfelüket, a Ráckevét végig magabiztos, jó játékkal múlták felül 5–0-ra, Gréczy Kristóf duplája mellett Székely Dominik, Gunda Zalán és Csuri-Bander Levente is beköszönt. Győzelmének köszönhetően a torna 5. helyért, egyben a vigaszági győzelemért léphetett pályára a Puebla, amelynek a Szigethalom Darazsak legyőzése sem jelentett kihívást, a vége 7–0 lett, Toluwa kettő, Gunda, Székely, Gréczy, valamint Csuri-Bander egy gólt szerzett, ráadásul kapusunk, Marján Róbert is betalált. Szép volt, fiúk!