Kiütéses győzelem az Októberfeszt árnyékában

Megjelent: 2018. október 28.

Három csapatunk is pályára lépett az Októberfeszt hétvégéjén a Budapest Bajnokságban. Felnőtt együttesünk szombat délelőtt a Régi Focibarátokkal találkozott a CSHC Sporttelepen, s a sereghajtó ellen előzetes elvárás volt a mieinktől a magabiztos győzelem. Dankó Dániel eltiltását leszámítva a legerősebb összeállításában lépett pályára az együttes, amelyet ezúttal Megyesán Sándor szakmai igazgató és Eszes László másodedző irányított a partvonalon túlról. Már az első percekben kirajzolódott a két csapat között lévő jelentős tudáskülönbség, alig félóra elteltével pedig már hét (!) góllal vezetett a Puebla: Jóni és Tápi egyszer, Molnár kétszer, Sárközy háromszor volt eredményes. A szünet előtt pedig még négyet sikerült berámolni a hazaiak kapujába; Megyesán és Csuka is betalált, Sárközy és Jóni pedig ezúttal távolról bombázott pontosan. Számolni is nehéz volt a gólokat, a hazai helyzeteket azonban annál könnyebb: Nagy Ákosnak kereken nulla védést kellett bemutatnia az első negyvenöt perc során… A fordulás után folytatódott a tűzijáték, folyamatosan záporoztak a szebbnél szebb lövések, melyek közül Megyesán és Sárközy próbálkozása talált utat a kapuba. Az 55. percben előbbi helyére érkezett Barta Gergely, aki egy perccel beállását követően meg is szerezte csapatunk tizennegyedik gólját. Nagy dicséret illeti ellenfelünket is, akik az első perctől az utolsóig küzdöttek, hajtottak, és rendkívül sportszerűen futballoztak. A második félidőben már a mieink kapuja előtt is adódtak veszélyes szituációk, s nem sokkal Csuka újabb gólját követően a hazaiak is betaláltak, mégpedig Radák Gábor révén. A gólcsapot Karacs András szépségdíjas találata zárta – ezzel lett 16:1 a vége, egy ilyen győzelmet pedig minden szinten kalaplengetéssel kell díjazzunk.

BLSZ IV., 2. csoport
8. forduló
Régi Focibarátok – Puebla 13 FC 1:16 (Radák 69′, ill. Jóni 4′, 42′, Sárközy 11′, 18′, 23′, 45′, 52′, Molnár 12′, 24′, Tápi 28′, Megyesán 39′, 47′, Csuka 40′, 62′, Barta 56′, Karacs 72′)
CSHC Sporttelep, 50 néző. Vezette: Selmeczi.

Alighogy véget ért az Októberfeszt szombati programja, máris pályára léptek U-14-eseink, akik ezúttal az Újbuda csapatát fogadták. Mivel ellenfelünk is a középmezőny stabil tagja, óriási szükségünk lett volna a pontra, pontokra. Ennek szellemében rendkívül lendületesen kezdtük az összecsapást, s a 18. percben már kétgólos volt a mieink előnye. Előbb Kis Benedek talált be, majd Obermayer lőtte ki a hosszú alsót. A mieink kontrollálták az összecsapást, éppen ezért érte hideg zuhanyként szurkolóinkat, hogy még a szünet előtt megfordították a mérkőzést az elsősorban ellentámadásokra építő újbudaiak – Klausz, Heil és Varga volt eredményes a vendégek részéről. Lélektanilag rendkívül rosszkor jöttek a gólok, hiszen a fordulást követően a lendületben lévő ellenfelünk újabb két gólt tudott berámolni (mindkétszer Heil talált be), az 5:2-es előny birtokában pedig nyugodtan járathatta a labdát a pálya középső harmadában. Innentől pedig már nem is volt visszaút, ráadásul a végén még Wojniczky és és Vitályos is beköszönt, így a kétgólos előny ellenére 7:2-re alulmaradtunk közvetlen riválisunkkal szemben.

BLSZ U-14, 2. csoport
8. forduló
Puebla 13 FC – Újbuda FC 2:7 (Kis 10′, Obermayer 18′, ill. Klausz 29′, Heil 33′, 38′, 41′, Varga 35′, Wojniczky 53′, Vitályos 60′)
Csepel, Papírgyár pálya, 45 néző. Vezette: Hetesi.

Rangadót játszott vasárnap U-19-es csapatunk a Vasas Sporttelepen, a mieink a listavezető BVSC ellenfelei voltak. Rendkívül erős és szervezett csapattal találkozott Eszes László vezetőedző gárdája, hiszen a zuglóiak hat mérkőzés alatt csupán ötször kapituláltak, s egy döntetlent leszámítva minden találkozójukból győztesen jöttek ki. Ennek ellenére a Puebla játszott mezőnyfölényben az első játékrészben, gólt mégis a vendégek szereztek: egy pontos beadást követően Busai csúsztatott Nagy kapujába. A félidő hajrájában több lehetőségünk is adódott az egyenlítésre, ám sem Sárközy, sem Karacs nem tudott betalálni, így egygólos BVSC-előnynél fordultak a felek. A második játékrész már kiegyenlítettebb játékot hozott, a kapuk kevésbé forogtak veszélyben, azonban a több próbálkozást ekkor is együttesünk neve mellett jegyezhettük fel. Éppen ezért volt bosszantó, amikor a 70. percben egy, az első gólhoz kísértetiesen hasonló szituációból Kanyó befejelte a vendégek második találatát. A hajrára pedig sajnos a szépítéshez szükséges idő és energia is elfogyott, így végül 2:0-ás vereséget szenvedtünk hazai pályán a listavezetőtől.

BLSZ U-19, 1. csoport
8. forduló
Puebla FS TFC – BVSC-Zugló 0:2 (Busai 9′, Kanyó 70′)
Fáy utca, 45 néző. Vezette: Katz.